Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skwitch vytvára melódie iba jediným tlačidlom a aplikáciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Škótski vývojári zo spoločnosti Skoogmusic chcú uľahčiť a spríjemniť komponovanie hudby a pre tento účel vyrobili jednoduché zariadenie Skwitch s jedným veľkým tlačidlom. To sa fyzicky spojí so smartfónom a umožní tak používateľom tvoriť rôzne melódie.

Zariadenie Skwitch má štvorcový tvar so zaoblenými hranami, pričom na vrchole tela sa nachádza jediné veľké pružné tlačidlo. Bočná strana zariadenia zasa slúži ako dokovacia stanica pre uchytenie iPhonu s nainštalovanou sprievodnou aplikáciou. Používateľ v podstate potrebuje iba stláčať toto tlačidlo, aby sa prehrávali noty v aplikácii na obrazovke smartfónu.

Jednotlačidlové zariadenie Skoogmusic Skwitch pre komponovanie hudby.

Skwitch neobsahuje žiadnu elektroniku ani batérie, o všetko sa postarajú senzory integrované v pripevnenom iPhone. Senzory informujú sprievodnú aplikáciu o tom, kedy a ako používateľ tlačidlo stlačí, takže sa dá nastaviť tempo. Skwitch tiež prináša kreativitu do komponovania skladieb, pričom používatelia dokážu vytvárať melódie jednoduchým posúvaním ikon na notovej stupnici. Je to v podsate úplne pasívny spôsob a používateľ sa musí len starať o to, aby sa mu nevybila batéria v jeho iPhone.

Jednotlačidlové zariadenie Skoogmusic Skwitch pre komponovanie hudby.

Budúci mobilní hudobníci si môžu Skwitch zaobstarať za 25 EUR cez start-up kampaň na portáli Indiegogo. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je stanovená na 51 EUR.

Jednotlačidlové zariadenie Skoogmusic Skwitch pre komponovanie hudby.