Šteňo mladší prehovoril o odvolaní a spore neurochirurgov

TA3 SITA
16.10.2019 16:34

Odvolanie z pozície prednostu Neurochirurgickej kliniky LF UK UNB pripadá Andrejovi Šteňovi neštandardné. Povedal to v stredu na tlačovej konferencii. Ako uviedol, odvolanie z funkcie prednostu dostal bez udania dôvodu.

Šteňo mladší prehovoril o odvolaní a spore neurochirurgov
TASR

A. Šteňo: Spravil by som to znova

"Zrejme som svojou aktivitou niekomu stúpil na otlak," konštatoval bývalý prednosta. Ako dodal, nevylučuje, že jeho "ozývanie sa" malo veľký vplyv na toto odvolanie. "Spravil by som to znova. Znova by som sa ozval," uviedol Andrej Šteňo.

Riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Renáta Vandriaková sa vzhľadom k posledným udalostiam v utorok rozhodla z pozície prednostu Neurochirurgickej kliniky LF UK UNB odvolať Andreja Šteňa. "Mrzí ma, že udalosti posledných dní vyústili do týchto radikálnych rozhodnutí. Musím však zdôrazniť, že mojou povinnosťou, či už ako riaditeľky UNB a tiež lekárky je predovšetkým plnohodnotné zabezpečenie zdravotnej starostlivosti našim pacientom. Žiaľ, musím povedať, že pod súčasným vedením Neurochirurgickej kliniky toto nemôžem garantovať, a preto musím prijať právne kroky, ktoré smerujú k odvolaniu Andreja Šteňa z vedúcej pozície prednostu kliniky," povedala v utorok Vandriaková.

Riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava Renáta Vandriaková sa vzhľadom k posledným udalostiam v utorok rozhodla z pozície prednostu Neurochirurgickej kliniky LF UK UNB odvolať Andreja Šteňa.

Úlohou je podľa riaditeľky liečiť

Úlohou Univerzitnej nemocnice Bratislava je podľa Vandriakovej pacientov predovšetkým liečiť a nie riešiť neustále neoprávnené sťažnosti a spory Neurochirurgickej kliniky s ostatnými pracoviskami, ktoré boli umelo vytvárané vedením Neurochirurgickej kliniky. To sa aj týmto konaním snažilo odvrátiť pozornosť od problémov, ktoré postupne pribúdali od nástupu prednostu Andreja Šteňa"Všetky záležitosti, na ktoré vedenie kliniky poukazovalo, sme riešili nadštandardne. Za posledný rok bolo do Kliniky neurochirurgie na Kramároch investovaných najviac finančných prostriedkov zo všetkých kliník v rámci UNB a to viac ako 1,6 mil. eur. Bola kompletne vymenená technika a pracovisko na Kramároch disponuje špičkovými prístrojmi tej najvyššej kvality. Všetky prístroje, ktoré si vedenie kliniky vyžiadalo aj dostalo," ozrejmila Vandriaková.

Napriek tomu, že riaditeľka UNB rešpektuje právo každého občana na slobodný názor prejavu, spôsob akým zvolilo vedenie Neurochirurgickej kliniky v posledných mesiacoch komunikáciu, teda zasielanie otvorených listov, medializáciu či tlačové konferencie, je podľa nej neprijateľný, a preto všetky podniknuté kroky zo strany vedenia UNB budú viesť k upokojeniu verejnosti, ktorá bola poslednými udalosťami zneistená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok