Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové smartfóny Google Pixel 4 sa sústredia na mobilné fotenie

Nové smartfóny Google Pixel 4 sa sústredia na mobilné fotenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google predstavila nové vlajkové lode smartfónov Pixel 4 a Pixel 4 XL, ktorých silnou stránkou je najmä zameranie sa na mobilnú fotografiu. No aj z pohľadu hardvérovej výbavy rozhodne nepokrivkávajú za poslednými trendmi.

Smartfón Pixel 4 má 5,7 palcový displej, zatiaľ čo jeho väčší súrodenec sa môže pochváliť displejom s uhlopriečkou 6,3 palca. Displeje oboch telefónov majú vysokú obnovovaciu frekvenciu 90 Hz, ktorá by mala prispieť k rýchlym reakciám a plynulosti zobrazovania obsahu.

V oboch nových smartfónoch nájdeme procesor Snapdragon 855, ktorým sú vybavené viaceré tohtoročné špičkové smartfóny so systémom Android. Procesor podporí 6 GB operačnej pamäte RAM a k dispozícii sú verzie so 64 GB alebo 128 GB vnútorným úložiskom. Nie sú to síce úplne „top“ špecifikácie, no rovnako ako v prípade predchádzajúcich modelov Pixel sa Google spolieha na svoje skúsenosti so softvérom a algoritmami pre spracovanie fotografií a videí.

Spoločnosť Google predstavila nové vlajkové lode smartfónov Pixel 4 a Pixel 4 XL.

Smartfóny Pixel 4 a Pixel 4 XL sú na zadnej strane vybavené duálnym fotoaparátom s kombináciou rozlíšení 16 + 12 megapixelov, ktorý prináša aj dvojnásobné optické priblíženie. Fotoaparát má pritom v talóne niekoľko softvérových trikov. Technológia HDR + teraz funguje v reálnom čase, takže to, čo vidíte v zábere sa odzrkadlí aj v konečnom nasnímaní. Google tiež pridáva duálne ovládače pre expozíciu pre dosiahnutie lepších výsledkov.

Inteligentné algoritmy sa postarajú o lepšie vyváženie bielej farby a to údajne aj v náročných svetelných podmienkach. Režim Portrétu, kedy sa pozadie jemne rozmazáva, je presnejší a efektívnejší. Vylepšenia sa dočkal aj režim Nočného videnia. Smartfóny tak budú dokonca schopné nasnímať hviezdy na oblohe, aj keď je potrebná dlhá štvorminútová expozícia.

Smartfóny Pixel 4 a Pixel 4 XL sú vybavené duálnym fotoaparátom s kombináciou rozlíšení 16 + 12 megapixelov.

Digitálny Asistent Google má rýchlejšie reakcie a je inteligentnejší, zvláda lepšie spracovať požiadavky v kontextoch a reagovať aj na dlhú sériu hlasových príkazov. Za zmienku stojí aj čip Motion Sense, ktorý prináša možnosť ovládania telefónu mávnutím ruky nad ním, či už chce používateľ preskočiť hudobnú skladbu alebo stíšiť reproduktor. Rovnaká technológia sa používa aj na zlepšenie schopností rozpoznávania tvárí, takže smartfón Pixel 4 by sa mal odomknúť ihneď, ako ho používateľ zdvihne k tvári.

Smartfón Google Pixel 4 so 64 GB úložiskom stojí 799 dolárov, zatiaľ čo Pixel 4 XL s rovnakou kapacitou úložného priestoru stojí 899 dolárov. Modely so 128 GB úložiskom sú dhrašie o 100 dolárov. K dispozícii bude farebné prevedenie v čiernej, bielej a limitovanej edícii oranžovej farby. Smartfóny sa už dajú predbežne objednať s tým, že distribúcia je naplánovaná od 24. októbra.

Zadný fotoaparát v smartfónoch Pixel 4 a Pixel 4 XL má tiež vylepšený režim Nočného videnia.