NHL: Víťaza série medzi New Jersey a Floridou určí až siedmy zápas

TASR
25.4.2012 07:25

Hokejisti New Jersey si vynútili rozhodujúci siedmy zápas v 1. kole play off zámorskej NHL, keď v noci na stredu zdolali na domácom ľade Floridu 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól šiesteho duelu série Východnej konferencie strelil v 66. minúte center "diablov" Travis Zajac.

NHL: Víťaza série medzi New Jersey a Floridou určí až siedmy zápas
SITA

Slovenský útočník Tomáš Kopecký v drese hostí nebodoval, počas vyše 15-minútového pobytu na ľade si do štatistík pripísal jednu strelu a vylúčenie.

Zajac, ktorý vynechal tri štvrtiny sezóny pre problémy s achilovkou, ťažil pri víťaznom góle z výbornej prihrávky Iľju Kovaľčuka. Dvadsaťšesťročný Kanaďan zoči-voči brankárovi Scottovi Clemmensenovi uspel strelou švihom a v sérii sa tak odohrá maximálny možný počet zápasov. Rozhodujúci siedmy je na programe vo štvrtok na ľade "panterov". "Sme na to pripravení. Uvedomujeme si, že cestou k postupu je dobrá hra. Boli sme pod tlakom, aby sme zvládli šiesty duel a vynútili si šancu, teraz to však bude o jednom zápase," citoval portál nhl.com Zajaca, ktorý dodal: "Bude to musieť byť náš najlepší výkon v sérii. Súper je v domácom prostredí veľmi silný, my sa však pokúsime nadviazať na toto víťazstvo."

Aby New Jersey vyhralo prvú play off sériu od roku 2007, bude musieť dokázať to, čo sa mu vo vyraďovacej časti nepodarilo za posledné štyri roky ani raz - a síce zvíťaziť v dvoch zápasoch za sebou. Naposledy to "diabli" dokázali v roku 2007, keď v 1. kole s Tampou Bay Lightning vyhrali hneď trikrát v rade a postúpili v šiestich zápasoch.

1. kolo play off:
Východná konferencia:
New Jersey - Florida 3:2
/stav série: 3:3/

<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20112012,3,136&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20112012,3,136&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok