Pre nahrávku bude mimoriadny výbor, pozvú Sakovú i Lučanského

TA3 TASR
15.10.2019 11:47

Pre nahrávku rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku bude zvolané mimoriadne rokovanie parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť. Opoziční poslanci parlamentu spísali a podali návrh na rokovaní výboru.

Členovia výboru návrh odsúhlasili, jeho predseda Anton Hrnko oznámil, že termín rokovania dohodnú aj s ministerkou vnútra Denisou Sakovou, aby sa ho mohla zúčastniť. Medializované informácie podľa nezaradeného poslanca Ľubomíra Galka indikujú, že je možné, že polícia mala nahrávku k dispozícii už dlhšiu dobu. Opozícia chce, aby na mimoriadne rokovanie prišiel situáciu vysvetliť okrem ministerky vnútra aj policajný prezident Milan Lučanský. "Nechceme z toho robiť politiku, môže to by pokojne aj v utajenom režime," dodal Galko.

Denník N informoval o tom, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian Kočner. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila. Podľa Denníka N Marian Kočner vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí. Haščák sa dištancuje od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok