Polícia prehovorila o nahrávke, hovorí o dôležitom svedkovi

TA3 SITA
14.10.2019 12:20

Nahrávku medzi obvineným podnikateľom Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom polícia zaslala na expertízne skúmanie. Uvádza to na sociálnej sieti policajný zbor s tým, že v prípade bol zbavený mlčanlivosti dôležitý svedok. Podľa Sme ide o samotného Trnku.

Polícia prehovorila o nahrávke, hovorí o dôležitom svedkovi
facebook.com/policiaslovakia (ilustračná fotografia)

„V trestnej veci zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku sú naďalej vykonávané procesné úkony. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry nemohol doteraz vypočuť dôležitého svedka, pretože nebol zbavený mlčanlivosti. Minulý týždeň však už prijal súhlas z Generálnej prokuratúry SR na zbavenie mlčanlivosti, v blízkej dobe bude zainteresovaná osoba vypočutá," uvádza polícia s tým, že bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť.

Marian Kočner mal varovať bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, že ho zabijú. Dôvodom malo byť, že Trnka sa pokúsil vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka Gorilou, teda nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol Haščák presvedčený, že už neexistuje. S informáciou prišiel Denník N, ktorému sa podarilo získať 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok