Extrémne tvrdý zápas. Boxer po knokaute bojuje o život

TA3 TASR
14.10.2019 10:23

Americký profesionálny boxer Patrick Day je v kritickom stave po tom, ako ho v noci na nedeľu v Chicagu knokautoval Charles Conwell. Dvadsaťsedemročný pästiar inkasoval v 10. kole sériu tvrdých úderov a nekontrolovane spadol, pričom si udrel hlavu. Priamo v ringu mu poskytli prvú pomoc a previezli v bezvedomí do nemocnice.

Extrémne tvrdý zápas. Boxer po knokaute bojuje o život
SITA/AP

Podľa televízie DAZN pri nakladaní do sanitky dostal záchvat a museli ho intubovať. Agentúra SID informovala, že počas transportu utrpel mŕtvicu. V nemocnici následne podstúpil akútny neurochirurgický zákrok. "Patrick je v kóme a extrémne kritickom stave následkom úrazu hlavy," citovala jeho promotéra Loua DiBellu agentúra AFP. Day je na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Northwestern Memorial, ďalšie podrobnosti nezverejnili.

Svojmu súperovi vyjadril podporu aj Conwell. "Prosím, modlite sa zaňho," napísal na twitteri. Počas zápasu dominoval a Daya poslal dvakrát do počítania - vo štvrtom a ôsmom kole. V záverečnom ho zasiahol pravou rukou a vzápätí ľavým hákom, po ktorom stratil rovnováhu a spadol. Day pôsobil v profesionálnom ringu pôsobil od roku 2013 a na konte mal sedemnásť víťazstiev, štyri prehry a remízu. "Život niekedy nie je fér. Pat rozžiaril každú miestnosť, do ktorej vstúpil. Vždy sa usmieval, prosím, modlite sa," uviedol na twitteri DiBella.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok