20 kosovských úradníkov hospitalizovali, otvorili urny zo Srbska

TA3 TASR
13.10.2019 19:16

Kosovské úrady oznámili, že viac ako 20 členov ústrednej volebnej komisie bolo hospitalizovaných so zdravotnými problémami po tom, ako otvorili päť urien s hlasovacími lístkami zo Srbska. Predčasné voľby v Kosove sa konali minulú nedeľu.

20 kosovských úradníkov hospitalizovali, otvorili urny zo Srbska
SITA/AP (ilu)

Kosovská ústredná volebná komisia rozhodla, že odporučí prepočítanie hlasov z 303 volebných miestností z dôvodu technických chýb. Písal o tom kosovský portál Gazeta Express. Dvadsaťšesť členov komisie malo po otvorení urien alergickú reakciu. Lekári uviedli, že postihnutí členovia trpeli svrbením a začervenaním kože.

Národný inštitút pre verejné zdravie oznámil, že deväť žien, z ktorých dve boli tehotné, bolo ošetrených po tom, ako zvracali a trpeli svrbením. Zdravotný stav žien je stabilizovaný. Hovorca polície výskyt alergie potvrdil a dodal, že v tejto súvislosti prebieha vyšetrovanie.

Rádio Slobodná Európana svojej webovej stránke uvádza, že volebná komisia v hlavnom meste Priština počítala hlasy občanov žijúcich v cudzine. Podľa výsledkov ľavicová nacionalistická strana Sebaurčenie (Vetëvendosje; LVV) získala 26 percent hlasov, o jedno percento viac než konzervatívna stredopravicová Demokratická liga Kosova (LDK).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok