Záujem o rozlúčku s Gottom je obrovský. Pozrite si, ako to vyzerá

TA3 TASR
11.10.2019 11:10

Davy ľudí sa od piatkového rána lúčia na pražskom Žofíne s českým spevákom Karlom Gottom, ktorý zomrel 1. októbra 2019 vo veku 80 rokov. Do Prahy sa schádzajú jeho fanúšikovia zo všetkých kútov Českej republiky i zo zahraničia. Pozrite si, ako vyzerá atmosféra na mieste.

Záujem o rozlúčku s Gottom je obrovský. Pozrite si, ako to vyzerá
TA3

Záujem o rozlúčku s Gottom je obrovský. Rad sa tiahne za Most légií, postupuje však plynule. Sála bude pre verejnosť otvorená do 22.00 h. Prví fanúšikovia sa do smútočne vyzdobenej sály dostali o 08.00 h. Pristupovali k pietnemu miestu, kládli kvety, niektorí sa ukláňali, ďalší si pietne miesto fotili.

Niektorí mali v očiach slzy. Podľa reportéra denníka MF DNES sa ľudia pri rakve zdržia približne desať sekúnd. Odhad organizátorov hovorí približne o 1800 ľuďoch za hodinu. Polícia už riešila prvý incident, keď vyviedla zo Slovanského ostrova opitého mladíka z Rožnova pod Radhoštěm. Priamo pred vchodom do Paláca Žofín totiž robil grimasy do kamier.
Podľa šéfa pražskej polície Tomáša Lercha bol priebeh piety pokojný, na mieste je nasadených približne 100 policajtov a 30 mestských strážnikov.

Reportérka iDNES.cz potvrdila, že doprava bola bez komplikácií. Most légií však už nestačil, ľudia sa stavali do radu už aj na druhej strane Vltavy. "Rad postupuje pomerne rýchlo," uviedla. Umelcov pohreb so štátnymi poctami sa uskutoční v sobotu o 11.00 h v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Česká vláda vyhlásila na ten deň štátny smútok. Štátne vlajky na Pražskom hrade a v Lánoch už 2. októbra z rozhodnutia prezidenta Miloša Zemana stiahli na pol žrde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok