Pátrajú po bývalom policajtovi, ktorý pomáhal sátorovcom

TA3 TASR
10.10.2019 11:20

Polícia pátra po niekdajšom policajtovi Borisovi Drevenákovi, ktorý je právoplatne odsúdený na 17-ročný trest odňatia slobody za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, známej ako sátorovci. Drevenák nenastúpil na výkon trestu. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Pátrajú po bývalom policajtovi, ktorý pomáhal sátorovcom
TASR/Dušan Hein

Najvyšší súd SR na utorňajšom pojednávaní zamietol odvolanie Drevenáka voči rozsudku Špecializovaného tresného súdu, ktorý ho v marci odsúdil na 17-ročný trest odňatia slobody. Drevenák bol obžalovaný ako niekdajší policajt, ktorý mal počas svojej služby poskytovať sátorovcom informácie o úmysloch polície.

Polícia žiada občanov, aby akékoľvek informácie o jeho osobe poskytovali len na čísle 158.

Zločinecká skupina sátorovcov pôsobila na južnom Slovensku. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry sátorovci v počte vrážd nemajú konkurenciu nielen na území Slovenska. Medzi najbrutálnejšie popravy sátorovcov, za ktoré boli súdení, patrí vražda "vlastného" Andreja Reisza, ktorého zastrelili v roku 2006 a následne jeho telo rozporcovali, niektoré kusy pomleli v mlynčeku a hodili do rieky. Rovnako brutálna bola aj vražda bosa ich gangu Ľudovíta Sátora v roku 2010. Jeho kostrové pozostatky sa doteraz nenašli a rovnako ani zbraň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok