Mŕtvi na východe Nemecka. Útočník strieľal na ľudí zo samopalu

TA3 SITA TASR
9.10.2019 13:40

Pri streľbe vo východonemeckom Halle zahynuli dvaja ľudia. Najmenej ďalšie dve osoby sú zranené. Mesto vyzvalo obyvateľov, aby nevychádzali von. Taký istý pokyn dostali aj občania 15 kilometrov vzdialeného Landsbergu, kde sa tiež strieľalo. Motív ani počet útočníkov zatiaľ nie je známy, no jeden z nich už skončil v rukách polície.

Polícia napísala na Twitteri, že na mieste udalosti bolo vypálených niekoľko projektilov a predpokladaní útočníci unikli autom. Obyvateľov vyzvala, aby neopúšťali svoje príbytky alebo iné bezpečné objekty. Ďalšie informácie polícia zatiaľ neposkytla.

Správu o tom, že k streľbe z automatickej zbrane došlo blízko synagógy v hallskej štvrti Paulus, priniesli spravodajské portály Bild a Mitteldeutsche Zeitung. Podľa údajov Bildu navyše neznámi páchatelia hodili ručný granát na miestny židovský cintorín.

Podľa zverejnených správ páchatelia údajne unikali smerom na mesto Lipsko. Jedného z nich sa však medzičasom zrejme podarilo zadržať. Okrem okolia miesta streľby polícia v Halle uzavrela aj železničnú stanicu. Streľbu pri synagóge s obeťami na životoch hlásili z Halle počas židovského sviatku Jom kipur, ktorý je pre židovských veriacich jedným z najvážnejších sviatkov v roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok