Biely dom odmieta spoluprácu so Snemovňou na vyšetrovaní Trumpa

TA3 TASR
9.10.2019 00:53

Biely dom odmietol v utorok spoluprácu so Snemovňou reprezentantov amerického Kongresu pri vyšetrovaní amerického prezidenta Donalda Trumpa s tým, že toto vyšetrovanie považuje za "ústavne protizákonné". Demokratov zároveň obvinil z účasti na "politickom divadle".

Biely dom zaslal v utorok kongresmanom list, v ktorom ich vyzval, aby od vyšetrovania upustili a obvinil ich zo snahy o zvrátenie výsledkov volieb z roku 2016, ktoré vyhral Trump. V osemstranovom liste Biely dom argumentuje predovšetkým faktom, že Snemovňa toto vyšetrovanie formálne neschválila.

"Prezident Trump a jeho administratíva sa za týchto okolností nemôžu zúčastniť na vašom straníckom a neústavnom vyšetrovaní," uviedol Biely dom.

Výbory demokratmi vedenej Snemovne reprezentantov vedú vyšetrovanie, ktoré môže viesť k ústavnej žalobe proti prezidentovi (impeachmentu) Trumpovi. Snaha o impeachment prezidenta súvisí s údajnými pokusmi Trumpa o zdiskreditovanie svojho politického rivala, bývalého demokratického viceprezidenta Joea Bidena, prostredníctvom vyšetrovania na Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok