Je to obrovský pokrok, povedal premiér o sociálnej práci s deťmi

TA3 TASR
8.10.2019 19:35

Slovensko za posledné roky urobilo v sociálnej práci s deťmi obrovský pokrok. Zásadnou zmenou je, že štát upustil od umiestňovania detí do bežných detských domovov, no najmä to, že vláda prijíma veľa opatrení, aby deti mohli zostať u rodičov. Povedal to v utorok pri otvorení podujatia Sociálny čin roka premiér Peter Pellegrini.

Je to obrovský pokrok, povedal premiér o sociálnej práci s deťmi
TASR

"Robí sa čo najviac opatrení takých, aby sme deti, ak je to možné, v čo najväčšom počte prípadov udržali u rodičov. Aby sme skôr pomohli rodičom dostať sa zo zlej sociálnej alebo inej situácie, aby im deti nemuseli byť odobrané, pretože to je pre dieťa najlepšie," povedal premiér. Pellegrini zdôraznil, že si váži všetkých pracovníkov, ktorí pracujú v sociálnej oblasti, nielen pri starostlivosti o deti, ale aj pri starostlivosti o starých a chorých, ktorí sú odkázaní na pomoc štátu.


Premiér podotkol, že štát sa bude musieť zaoberať spravodlivým odmeňovaním týchto zamestnancov. "Oblasť sociálnych vecí patrí k tým oblastiam, kde sú platy skoro najnižšie v rámci verejnej a štátnej správy. To treba priznať," povedal Pellegrini a zároveň pripomenul, že aj týchto zamestnancov sa dotkne januárové plánované zvýšenie platov. "Vybraným skupinám ľudí aj v konkrétnych častiach Slovenska budeme musieť vedieť zaplatiť viac," dodal premiér, podľa ktorého ide o psychicky aj fyzicky veľmi náročnú prácu. „Teraz sa podarilo zmeniť systém, podarilo sa tomu dať nový šat, novú tvár, čo je oceňované aj odborníkmi a prichádza fáza, aby sme aj vedeli týchto ľudí za ich obetavú prácu aj zaplatiť," dodal Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok