V SaS končí ďalší kľúčový človek, podpredsedníčka Kiššová

TA3 TASR SITA
8.10.2019 11:18

Problémy v Slobode a Solidarite neutíchajú. Zo strany sa rozhodla odísť podpredsedníčka Jana Kiššová, ktorá patrila medzi spojencov Ľubomíra Galka. Tí sa po sporoch s Richardom Sulíkom nedostali na kandidátku do volieb. Kiššovej Sulík miesto ponúkol, čo však odmietla s tým, že nebude kandidovať bez "kľúčových saskárov".

Jana Kiššová vystúpila zo strany Sloboda a Solidarita. Týmto krokom zanikajú jej funkcie podpredsedníčky strany a členky Republikovej rady. „Po desiatich rokoch práce a zápasov je to pre mňa veľmi ťažká a smutná chvíľa. Ale musím povedať, že aj veľké oslobodenie. Dnešná SaS už nie je tou stranou, do ktorej som pred desiatimi rokmi plná ideálov vstupovala. Pre mňa tam vládne neznesiteľná atmosféra, v ktorej sa už nechcem ďalej dusiť. Prežili sme veľmi stresujúce obdobie, lámali sa charaktery, prijímali ťažké rozhodnutia a rozpadali staré priateľstvá,“ dodala. O svojej budúcnosti poslankyňa Jana Kiššová zatiaľ nechce hovoriť. „Nie som človek unáhlených rozhodnutí a od udalostí posledných týždňov potrebujem získať odstup,“ informovala na Facebooku platforma "rebelov" v SaS, Damokratické jadro.

Predseda SaS Richard Sulík navrhne za nových podpredsedov strany Branislava Gröhlinga a Karola Galeka.

Okrem Kiššovej v strane skončila aj Natália Blahová - na nominačnom kongrese ju vylúčili zo strany. Blahová teraz listom informovala predsedu parlamentu, že odstúpila z postu predsedníčky poslaneckého klubu SaS. Predseda SaS Richard Sulík berie jej rozhodnutie na vedomie. "Je to logický krok, ktorý súvisí s jej vylúčením zo strany SaS. Nového predsedu poslaneckého klubu si zvolia poslanci na stredajšom zasadnutí poslaneckého klubu,“uviedol Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok