O odchode uvažujú viacerí, tvrdí Blahová, ktorú vylúčili zo SaS

TA3 SITA
7.10.2019 13:10

O odchode z poslaneckého klubu opozičnej strany Sloboda a Solidarita uvažuje najmenej osem poslancov. Uviedla predsedníčka klubu Natália Blahová, ktorú na kongrese vylúčili zo strany.

Víkendový kongres strany rozhodol, že viacerí predstavitelia straníckej platformy Demokratické jadro SaS nebudú na kandidátke do budúcoročných parlamentných volieb. „O odchode z klubu uvažuje minimálne osem ľudí,“ povedala Blahová. Konkrétne menovala okrem nej Ľubomíra Galka, Janu Kiššovú, Jozefa Rajtára, Vladimíra Slobodu, Renátu Kaščákovú, Radoslava Pavelku a Miroslava Ivana. „Stretnutie v klube bude v stredu. Uvidíme ako ďalej. Očakávam náročnú diskusiu,“ dodala.

Nominačný kongres SaS v sobotu schválil návrh kandidátky predsedu Richarda Sulíka. Predseda predstaviteľov demokratického jadra v sobotu opakovane vyzval, aby odišli zo strany. Blahová napriek vylúčeniu pre údajné poškodzovanie dobrého mena strany nestráca funkciu predsedníčky poslaneckého klubu. Zvolili si ju poslanci a len oni ju môžu aj odvolať.

Platformu s názvom Demokratické jadro SaS založila skupina ľudí, ktorá sa odmietla zúčastniť 7. septembra na mimoriadnom kongrese SaS vo Zvolene, kde sa Sulík nechal opätovne zvoliť za predsedu. Odôvodňovali to nesúhlasom so spôsobom, akým ho predseda zvolal. Richard Sulík tvrdí, že samozvanému Demokratickému jadru strany dal viacero ponúk, ktoré im mali zabezpečiť miesto na kandidačnej listine - no ani jednu neprijali. Na sobotňajší kongres preto predložil kandidačnú listinu bez ľudí okolo Ľubomíra Galka. Pre Janu Kiššovú ostáva podľa Sulíka miesto stále otvorené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok