Za zámenu dátumu na návrhu zákona môže ľudská chyba pracovníčky parlamentu

TASR
24.4.2012 20:50

Zámenu dátumu na návrhu poslanca Maroša Kondróta (Smer-SD) spôsobila obyčajná ľudská chyba, ktorá nastala pri prepise na oficiálnu webstránku nrsr.sk. Pracovníčka odboru informačných technológií napísala omylom 18. apríl namiesto 17. apríla.

Za zámenu dátumu na návrhu zákona môže ľudská chyba pracovníčky parlamentu
SITA

"Parlamentná tlač č. 29 bola doručená do podateľne NR SR v stanovenom termíne 17. apríla 2012, o čom je priložený doklad jej riadneho zaevidovania v centrálnom registri s dátumom 17. apríl 2012. O tom svedčia aj pečiatky podateľne na sprievodnom liste poslanca Kondróta a v samostatnom návrhu zákona," uviedol v stanovisku Chovanec.

Predseda SaS Richard Sulík na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že návrh novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach poslancov NR SR Maroša Kondróta a Andreja Kolesíka zo Smeru-SD bol do parlamentu doručený až 18. apríla. Dokazovať to má starší výkaz legislatívnych návrhov doručených NR SR. V parlamente však podľa liberálov antedatovali dátum prijatia legislatívnej normy tak, aby spadal do zákonnej lehoty a mohol byť prerokovaný na najbližšej parlamentnej schôdzi.

"Parlamentná tlač číslo 29 bola podaná po zákonom stanovenej lehote. Toto si zrejme predseda parlamentu Pavol Paška všimol a následne došlo k sfalšovaniu dátumu doručenia," vyhlásil Sulík, podľa ktorého došlo k vedomému porušeniu zákona.

"Navyše toto falšovanie vykazuje značné známky babráctva. Ústava a rokovací poriadok musia byť pre parlament ako Písmo sväté. Porušovať ich takýmto nehanebným spôsobom znamená špiniť princípy parlamentarizmu," dodal predseda SaS.

Liberáli oznámili, že v súvislosti s týmto krokom podajú návrh na disciplinárne konanie na mandátový a imunitný výbor parlamentu. Predsedu NR SR vyzvali, aby návrh zákona stiahol z rokovania a zaradil ho až na ďalšiu schôdzu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok