SaS po pár dňoch prišla o známu tvár, Mika končí na kandidátke

TA3 SITA
3.10.2019 10:17

Bývalý riaditeľ súkromnej i verejnoprávnej televízie Václav Mika nakoniec nebude v parlamentných voľbách kandidovať za opozičnú SaS. Uviedol to v liste pre členov opozičnej strany. Účasť Miku na 10. mieste kandidátky ohlásili len pred niekoľkými dňami.

„Dnešným dňom som predsedovi strany Sloboda a solidarita Richardovi Sulíkovi oznámil, že odstupujem z kandidatúry na poslanca NR SR v nadchádzajúcich parlamentných voľbách," napísal v liste Mika s tým, že jeho meno sa pre niektorých členov SaS stalo zástupným problémom, prostredníctvom ktorého bola spochybňovaná kandidátka navrhnutá Sulíkom.

„Na vlastnej koži som pocítil intrigy a ohováranie zo strany takzvaného Demokratického jadra SaS. Preto som prijal slobodné a zodpovedné rozhodnutie," uviedol Mika.

Mika tiež zdôraznil, že jeho dnešné rozhodnutie nemení nič na fakte, že naďalej ostáva sympatizantom strany Sloboda a solidarita. „Záleží mi na tom, aby SaS bola úspešná, aby sa stala súčasťou zmeny, po ktorej všetci túžime, a ktorú Slovensko tak akútne potrebuje," dodal Mika.

Václav Mika figuroval ako číslo 10 na kandidátke SaS, ktorú predstavil líder strany Richard Sulík. Na druhom mieste bola súčasná europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová a tretie miesto bolo vyhradené pre Janu Kiššovú, ktorá sa hlási k tzv Demokratickému jadru SaS. Ľubomír Galko alebo Jozef Rajtár, ktorí sa tiež hlásia k Demokratickému jadru SaS v tejto súvislosti uviedli, že vypracujú vlastnú verziu kandidátky. Miku pritom označili za „nominanta Smeru v RTVS".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok