O Gottovi vzniká celovečerný dokument, nakrúcal i pred pár dňami

TA3 TASR
3.10.2019 10:10

Karel Gott sa svojim fanúšikom v Česku a na Slovensku predstaví v celovečernom filme. Dcéra slávnej režisérky Olgy Sommerovej Olga Malířová Špátová vytvára dokument o legendárnom spevákovi, ktorý zomrel v utorok krátko pred polnocou. Nakrúcali ešte pred pár dňami.

O Gottovi vzniká celovečerný dokument, nakrúcal i pred pár dňami
SITA/Marián Peiger

V polovici septembra spevák oznámil, že sa ambulantne lieči na akútnu leukémiu. "Ešte pred 14 dňami s ním natáčala, bol veľmi statočný v tej chorobe, vzchopil sa a ešte mohli niečo urobiť. Film už skoro dva mesiace strihá. Veľmi si priala, aby ho Karel videl, aj on si ho veľmi prial vidieť, pretože to bol jeho nápad, aby o ňom nakrútila film," prezradila Sommerová.

Špátová pred desiatimi rokmi nakrúcala film Fenomén Gott k umelcovým sedemdesiatinám na objednávku televízie Nova. V prípade novej snímky k spevákovej osemdesiatke režisérku oslovili priamo Gottovci. "Olga si Karla veľmi obľúbila, zažila s ním veľa dojemných, intímnych situácií, má ho veľmi rada, pretože nehľadiac na jeho kariéru, pracovitosť, nadanie, Karel Gott je dobrý, slušný človek, je to džentlmen, bohužiaľ, bol," dodala Sommerová k pripravovanej snímke, ktorú Špátová nakrúcala so svojím manželom, kameramanom Janom Malířom. Do kín má prísť na jar budúceho roku.

Niekoľkonásobnému Zlatému slávikovi pomohlo ku sláve angažmán v divadle Semafor, ktorý vznikol v roku 1959. "Požiadala som svoju dcéru, ktorá točí o Gottovi celovečerný film, aby mi ho priviedla do bytu Jiřího Suchého preto, že Karel Gott u neho začínal. Vždy hovoril, že Suchému a Šlitrovi vďačí za svoju kariéru, pretože oni mu dali pieseň Oči má sněhem zaváté. Tá mu odštartovala bleskovú kariéru, vždy to nezabudol pripomenúť, keď tú pieseň niekde spieval," podčiarkla Olga Sommerová, ktorá sama v Bratislave uviedla novinku o legendárnom divadelníkovi Jiřím Suchým - Lehce s životem se prát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok