Bombardér z druhej svetovej vojny havaroval, na palube viezol ľudí

TA3 TASR
2.10.2019 20:05

Najmenej päť mŕtvych a niekoľko zranených si vyžiadala havária historického bombardéra, ktorý narazil do budovy pri pokuse pristáť na letisku severne od mesta Hartford v americkom štáte Connecticut.

Bombardér z druhej svetovej vojny havaroval, na palube viezol ľudí
SITA/AP

Štátny komisár pre verejnú bezpečnosť James Rovella na tlačovej konferencii povedal, že niektorí ľudia na palube utrpeli rozsiahle popáleniny. Medzi zranenými je aj osoba, ktorá sa nachádzala na zemi. Predstaviteľ priľahlej obce Chris Kervick pre televíznu stanicu WFSB-TV uviedol, že na palube bombardéra typu B-17 z obdobia druhej svetovej vojny sa nachádzalo 13 ľudí.

Stroj narazil v ranných hodinách miestneho času do budovy blízko Bradleyho medzinárodného letiska, ktoré je druhým najrušnejším v americkom regióne Nové Anglicko. Hovorca nemocnice v Hartforde Shawn Mawhiney najskôr uviedol, že po leteckom nešťastí bolo prijatých šesť zranených osôb, následne však tento počet zmenil na päť.

Podľa vyjadrenia amerického Federálneho úradu pre letectvo mal havarovaný bombardér civilnú registráciu a jeho prevádzkovateľom nebola armáda. Blízko Bradleyho medzinárodného letiska sa nachádza Novoanglické letecké múzeum. Údaje z portálu FlightAware ukazujú, že lietadlo havarovalo približne päť minút po vzlietnutí, pričom prekonalo vzdialenosť približne 13 kilometrov a dosiahlo výšku 240 metrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok