Platy porastú. V dopravnom podniku podpísali kolektívnu zmluvu

TA3 SITA
1.10.2019 14:50

Predstavenstvo Dopravného podniku Bratislava a zástupcovia zamestnancov, teda troch odborových organizácií, podpísali kolektívnu zmluvu DPB na roky 2019-2023, ktorá nadobudne účinnosť 1. októbra. Uviedol to DPB v tlačovej správe.

Platy porastú. V dopravnom podniku podpísali kolektívnu zmluvu
SITA/Branislav Bibel

Kolektívna zmluva je výsledkom májového vyjednávania a vďaka nej sa zvýšia mzdy všetkým vodičom o 10 percent a dielenským pracovníkom o 20 percent.

Dopravný podnik čakal na rozhodnutie rozhodcu, ktorého určilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. "Ten rozhodol, že oprávnené na kolektívne vyjednávanie, resp. rokovanie na uzatvorenie kolektívnej zmluvy, sú tri odborové organizácie, a to ZO IOZ pri DPB, Elektrické dráhy, technická infraštruktúra, ZO IOZ Divízia Autobusy pri DPB a Odborová organizácia Bratislavský odborový zväz vodičov mestskej hromadnej dopravy," uviedli v tlačovej správe.

Odborovú organizáciu Odbory Autošofér, ktorá organizovala aj septembrový štrajk vodičov bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, považoval rozhodca za "nekompetentnú pre toto kolektívne vyjednávanie a uzatvorenie kolektívnej zmluvy, keďže nepreukázala dostatočný počet členov odborovej organizácie," vysvetlili v tlačovej správe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok