V okrese Nitra sa zrútila stíhačka, pilot je v nemocnici

TA3 TASR
28.9.2019 22:20

Pri obci Nové Sady v časti Ceroviny v okrese Nitra o približne 21.30 hodine spadlo stíhacie lietadlo MiG-29. Podľa predbežných informácií pilotovi došlo palivo. Podľa hovorkyne Ministerstva obrany Danky Capákovej sa pilot katapultoval. Pilota umiestnili do nitrianskej nemocnice, kam sa za ním vypravil aj minister obrany Peter Gajdoš.

Predseda vlády Peter Pellegrini vyjadril radosť, že sa pilot zachránil, rovnako ho upokojilo aj to, že stroj padol do neobývanej oblasti. "Premiér ďakuje záchranným zložkám za rýchly a profesionálny zásah a bude pozorne sledovať aktuálny vývoj a vyšetrenie celej situácie," uviedla premiérova hovorkyňa Patrícia Macíková.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že dôvodom havárie mohlo byť nedostatok paliva, upozorňuje však na to, že sa tak mohla stať i v dôsledku poruchy. "Presné príčiny nehody budú predmetom vyšetrovania," zdôraznili policajti.

Malo ísť o cvičný let stíhacích lietadiel. Druhé z lietadiel pristálo. Rezort obrany aj tlačové agentúry najprv informovali, že stíhačka padla pri Zlatých Moravciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok