Zakázali používanie nášho majetku. Zákon o fajčení rozdelil Rusko

TA3 SITA
27.9.2019 18:47

Ruská vláda zakázala občanom plošne fajčenie na balkónoch. Za zapálenie si cigarety na vlastnom balkóne bude od 1. októbra hroziť pokuta vo výške tritisíc rubľov, čo je v prepočte zhruba 42 eur.

Zakázali používanie nášho majetku. Zákon o fajčení rozdelil Rusko
SITA/AP (ilu)

Ruské médiá doteraz uvádzali, že strach občanov zo zákazu fajčenia na balkónoch je neoprávnený, keďže nové nariadenie ministerstva pre výnimočné situácie o zákaze otvoreného ohňa na balkónoch viacposchodových budov sa cigariet v skutočnosti netýka. Nakoniec sa však týka, čo potvrdilo aj samotné ministerstvo, keď uviedlo, že otvoreným ohňom sa myslí aj plameň zapaľovača a horiaca cigareta.

"Načo sú nám balkóny, keď na nich nemôžeme fajčiť?" zhŕňa pocit mnohých Rusov titulok článku na populárnej ruskej webstránke TJournal. "Zakazovať ľuďom fajčiť na ich vlastných balkónoch je absurdné. Vláda jednoducho zakázala ľuďom používať ich vlastný majetok," píše autor článku.

"Ruské mestá pozostávajú prevažne z panelákov a práve balkóny sú miestom, kde ľudia, keď sú doma, chodia fajčiť. Asi sa im nebude veľmi chcieť obliekať sa a ísť dole výťahom, aby si dali jednu krátku cigaretu," komentuje nové nariadenie ruskej vlády britská BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok