PR správa

Black Friday sa blíži a s ním aj množstvo zliav

PR
20.9.2019 09:40

Black Friday sa často označuje ako najväčší nákupný sviatok roka. Poznáte ho aj vy? Čo sa za týmto pomenovaním skrýva a kde všade môžete výhodne nakúpiť?

Black Friday sa blíži a s ním aj množstvo zliav
PR

Poznáte Black Friday?

Black Friday alebo po slovensky Čierny piatok pochádza zo Spojených štátov amerických, kde prebieha vždy deň po Dni vďakyvzdania, teda štvrtý novembrový piatok. Black Friday je vlastne dňom veľkých predvianočných zliav, ktorým sa začína predvianočná nákupná horúčka. Tento rok pripadá tento nákupný sviatok na 29. novembra.

Ako už naznačuje samotný prívlastok “čierny” v názve Black Friday, pôvodne tento pojem neznamenal nič pozitívne. Počas Black Friday sa totiž milióny Američanov presúvali po Dni vďakyvzdania od rodín späť do svojich domov a tento presun sprevádzali mimoriadne dopravné zápchy, ktoré spôsobovali kolaps dopravy. Až neskôr sa názov Čierny piatok začal spájať s fenoménom predvianočnej nákupnej sezóny. Ľudia mali voľno, chodili nakupovať a obchodníci to využili na predĺžené otváracie doby pre svoje obchody. Neskôr sa k tomu pridružili aj zľavy a najväčší nákupný sviatok bol na svete.

Ako prebieha na Slovensku

Tradícia Čierneho piatku prenikla aj do Európy a neobišla ani Slovensko. Do kampane sa už aj u nás tradične zapájajú stovky internetových obchodov a kamenných predajní. Niektorí obchodníci, predovšetkým tí internetoví, ho však tradične spúšťajú už v predstihu niekoľkých dní. Nie je dokonca výnimkou, že Black Friday o u niektorých predajcov trvá aj celý týždeň.

Akcie na Black Friday sú naozaj výhodné. Internetové obchody ponúkajú zľavy okolo 40 %, niekedy dokonca až 70 - 80 %. V kamenných predajniach nájdete o niečo nižšie zľavy, tam sa pohybujú na úrovni 10 - 30 %. Do Black Friday na Slovensku sa aj tento rok zapája množstvo slovenských internetových obchodov, medziiným aj Mall či Alza.

Mall Black Friday

Tohtoročný Black Friday pripravuje napríklad internetová nákupná galéria Mall, v ktorej nájdete široký sortiment tovaru od domácich spotrebičov, elektroniku cez športové vybavenie, produkty pre zdravie, záhradné vybavenie až po hračky.

Minulý rok eshop prekvapil najväčším Black Friday vo svojej histórii. Vsadil pritom na akcie v jednotlivých vlnách. Spomínate si? Zľavy siahali extrémne vysoko, prekvapí nás Mall podobne aj tento rok? Zatiaľ je isté len to, že kampaň Mall Black Friday bude prebiehať už od 25. novembra a potrvá až do 1. decembra. Obchod sľubuje, že počas tohto nákupného týždňa budete môcť nakúpiť vybraný tovar so zľavou až do 80 %. Takto môžete získať napríklad LCD a plazmové televízory, digitálne fotoaparáty, notebooky či iné produkty naozaj výhodne.

Alza Black Friday

V Alze nemusíte čakať celý rok, aby ste sa k vytúženému smartfónu, televízoru či hracej konzole dostali lacnejšie. Výrazné zľavy až 80 % v rámci Alza Black Friday môžete využiť niekoľkokrát do roka. Zľavnené je naozaj široké spektrum tovaru. Počas tejto akcie si príde na svoje naozaj každý. Či už hľadáte nový smartfón alebo si chcete vychutnať kávičku z nového kávovaru, Alza je ten správny e-shop, ktorý by ste mali navštíviť. Budete prekvapený nielen rozmanitosťou tovaru, ktorý tu nájdete, ale aj príjemnými cenami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok