Danko sa stretol so šéfom kórejského parlamentu, hovorili o spolupráci

TA3 TASR
19.9.2019 14:37

Prehlbovanie medziparlamentnej a ekonomickej spolupráce Kórejskej a Slovenskej republiky bude pokračovať. Vyhlásil to predseda NR SR Andrej Danko po stretnutí s predsedom Národného zhromaždenia Kórejskej republiky Moon Hee-sangom.

Danko sa stretol so šéfom kórejského parlamentu, hovorili o spolupráci
facebook.com/andrejdanko.sk

"Vzťahy kórejského a slovenkého parlamentu sú vzorové, je to aj naša povinnosť vzhľadom na záujem kórejských investorov v SR," povedal Danko. Na stretnutí podľa svojich slov vyjadril podporu krajine pri riešení situácie na Kórejskom polostrove. Dodal, že Kórea je pre Slovensko vo veľa veciach vzorom a verí v prehĺbenie spolupráce krajín napríklad v oblasti cestovného ruchu. Ocenil tiež doterajšie investície Kórey na Slovensku.

Moon Hee-sang vyzdvihol, že obe krajiny sa stali vzájomne prospešnými a dôležitými partnermi vďaka aktívnemu obchodovaniu a investíciám. Dobré vzťahy medzi krajinami podľa jeho slov potvrdzuje aj fungovanie výrobného závodu automobilky Kia na Slovensku. "Súhlasili sme s tým, že budeme našu spoluprácu rozširovať aj do oblastí budovania infraštrukrúry, inovácií, vývoja a výskumu. Mali sme konštruktívnu diskusiu ohľadom podpory kórejských firiem na Slovensku, rozširovania kultúrnych výmen a iných záležitostí," dodal.

Danko poukázal na to, že v nasledujúcom týždni sa s predsedom kórejského parlamentu opäť stretne, a to v Kazachstane na Euro-ázijskom samite. V tejto súvislosti doplnil, že ak sa zrušia sankcie voči Rusku, rád takýto samit zorganizuje v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok