V nočnej Bratislave zabil cudzinca, vo väzení bude dlhšie

TA3 TASR SITA
17.9.2019 12:50

Juraj Hossu si za zabitie Filipínca Henryho Acordu odpyká deväťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom krajský súd, ktorý rozsudkom sprísnil trest pre slovenského útočníka a vyhovel tým požiadavke prokuratúry. Predtým mu vymerali šesť rokov za mrežami.

Hossu si odpyká trest vo výkone s minimálnym stupňom stráženia. Na hlavnom pojednávaní už nedokazoval vinu obžalovaného, pretože ju priznal na predošlých pojednávaniach. Krajský súd opäť vypočul útočníka, pričom senát zaujímalo, či bral pred spáchaním skutku lieky, alebo pil pravidelne alkoholické nápoje. Obžalovaný zopakoval, že ho skutok mrzí, ale nemôže vrátiť čas. Rozsudok je právoplatný.

juraj-hossu-1140px-tasrpavol-zachar_ac1100ae-bac5-4e25.jpg

Hossu spoznal pôvodne trest Okresného súdu Bratislava I ešte v máji tohto roka, všetky procesné strany sa však odvolali. Odpykať si ho mal v zariadení s najnižším stupňom stráženia. Zároveň sa obžalovaný mal po prepustení podrobiť ochrannému protialkoholickému liečeniu. Podľa predsedu senátu sa súd stotožnil so znaleckým posudkom, podľa ktorého obžalovaný spáchal skutok v stave zníženej príčetnosti. Ten bol podľa posudku z oblasti psychiatrie spôsobený kombináciou alkoholu a liekov na liečenie úzkostnej poruchy. Súd tak obžalovanému vymeral trest pod spodnou hranicou trestnej sadzby, ktorá je v prípade zabitia sedem až desať rokov.

Juraj Hossu z okresu Dunajská Streda 26. mája minulého roka nadránom približne o 4.45 h napadol na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Hossu okrem iného opakovane kopal poškodeného, keď už ležal na zemi. Filipínec upadol do bezvedomia, došlo ku krvácaniu do mozgu a po niekoľkých dňoch v nemocnici na následky poranení zomrel.

Témy: Sud Bratislava
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok