Most stráca ďalšiu tvár, odchádza šéfka zahraničného výboru

TA3 TASR
16.9.2019 10:33

Po bývalom ministrovi obrany Martinovi Fedorovi či exministrovi životného prostredia Józsefovi Nagyovi stráca Most-Híd ďalšiu výraznú tvár. Poslankyňa a šéfka zahraničného výboru Katarína Cséfalvayová odchádza z Mosta, opúšťa tak aj poslanecký klub.

Poslankyňa národnej rady Katarína Cséfalvayová odchádza z Mosta-Híd, opúšťa tak aj poslanecký klub. Potvrdila to Cséfalvayová. Strana aj klub podľa jej slov prestali byť platformou, v ktorej vedela plnohodnotne presadzovať hodnoty, na ktorých jej záleží. "Po dlhých úvahách som sa rozhodla vystúpiť z Mosta-Híd," uviedla vo svojom stanovisku.

Pripomína, že už pred letom avizovala, že bude uvažovať o svojej politickej budúcnosti. "Vzhľadom na blížiaci sa koniec platnosti koaličnej zmluvy som sa definitívne rozhodla, že s Mostom-Híd nebudem ďalej spájať svoju budúcnosť. Poslanecký klub aj politická strana, bohužiaľ, prestali byť platformou, v ktorej som vedela plnohodnotne presadzovať hodnoty, na ktorých mi záleží," doplnila Cséfalvayová. Predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi dala k dispozícii funkciu predsedníčky parlamentného Zahraničného výboru. "Prejavil mi však ďalej dôveru ako jeho predsedníčke," dodala.

Béla Bugár berie rozhodnutie Kataríny Cséfalvayovej na vedomie, uviedla hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár. Dodala, že Cséfalvayová o svojom rozhodnutí informovala Bugára v piatok. V súvislosti s predsedníckym postom v zahraničnom výbore parlamentu uviedla, že o tom rozhodne poslanecký klub.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok