Sagan na Montreal nestačil, pred ďalšími pretekmi je sebavedomý

TA3 TASR
16.9.2019 09:53

Belgický cyklista Greg van Avermaet sa stal druhýkrát v kariére víťazom pretekov Grand Prix Cycliste de Montreal. Jazdec tímu CCC predstihol v záverečnom špurte Taliana Diega Ulissiho z UAE Team Emirates, tretí finišoval Španiel Ivan Garcia Cortina (Bahrain-Merida). Peter Sagan skončil na 18. mieste.

Sagan na Montreal nestačil, pred ďalšími pretekmi je sebavedomý
SITA/AP

Sagan obsadil 18. miesto so stratou 12 sekúnd na víťaza, v záverečnom krátkom stúpaní mu došli sily. Príliš veľa ich spotreboval, aby dostihol Francúza Juliana Alaphilippea, ktorý sa dostal do úniku. "Ako som očakával, Grand Prix de Montreal boli náročné preteky, no opäť raz odviedol náš tím excelentnú prácu a na začiatku záverečného kola som bol v dobrej pozícii," hodnotil preteky Sagan.

"Cítil som sa dobre, dokázal som odpovedať na mnohé útoky v záverečných kilometroch a na poslednom stúpaní, keď som sám dokázal uzavrieť medzeru na útočiacich jazdcov. Toto úsilie ma však stálo množstvo síl a v dôsledku toho mi chýbala v nohách energia, aby som mohol zabojovať o víťazstvo v šprinte. Samozrejme, rád by som finišoval na lepšom mieste, no cítim sa sebavedomý pred ďalšími pretekmi, ktoré ma čakajú," uviedol trojnásobný majster sveta pre webovú stránku svojho tímu Bora-Hansgrohe.

Grand Prix de Montreal:
1. Greg Van Avermaet (Belg./CCC) 6:09:38 h.,
2. Diego Ulissi (Tal./UAE Team Emirates),
3. Ivan Garcia Cortina (Šp./Bahrain-Merida)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok