Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistická prilba Cerebellum One získala prednú a zadnú kameru

Cyklistická prilba Cerebellum One získala prednú a zadnú kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stáva sa čoraz bežnejším, že v moderných automobiloch nájdeme okrem prednej kamery zabudovanú už aj zadnú kameru. Túto myšlienku prevzali aj talianski vývojári zo spoločnosti Briko a výsledkom je nová cyklistická prilba Cerebellum One s prednou a zadnou kamerou.

Prilba Cerebellum One má v sebe dve vstavané videokamery, jednu otočenú dopredu a druhú otočenú dozadu. Kamery sú pritom schopné snímať videá v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Zábery z kamier sa bezdrôtovo prenášajú do sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS alebo Android, ktorú si používateľ nainštaluje do svojho smartfónu.

A na čo sú vlastne dve kamery v cyklistickej prilbe dobré? Na začiatok ich cyklisti môžu využiť pre záznam a zdieľanie video o svojich dobrodružných jazdách. Okrem toho, ak si používateľ namontuje smartfón na riadidlá, môže prenos zo zadnej kamery využiť ako spätné zrkadlo a bude tak mať lepší prehľad o tom, čo sa za ním deje na ceste. Ak by aj tak neurobil, radarový systém v prilbe smerujúci dozadu ho stále upozorní na autá, ktoré blížia zozadu. V hustej premávke sa dá táto funkcia vypnúť.

Cyklistická prilba Briko Cerebellum One.

Z pohľadu bezpečnosti sú dôležité aj senzory v prilbe, ktoré dokážu zistiť, či sa cyklista nestal účastníkom dopravnej nehody. Záznam z vyrovnávacej pamäte má dvojminútovú periódu vedúci k incidentu a nahrá sa na cloudové úložisko. Toto video potom môže poslúžiť pri dokazovaní vinníka nehody. Okrem toho sa v prípade nehody automaticky pošle SMS oznámenie vopred určeným kontaktom, ktoré obsahuje údaje o polohe cyklistu.

Bonusom prilby je integrovaný dehydratačný senzor, ktorý cez aplikáciu upozorní jazdca, aby sa napil vody. Na zadnej strane prilby sa nachádzajú jasné LED diódy, ktoré upozornia vodičov na prítomnosť cyklistu. V závislosti od použitých funkcií má batéria v prilbe výdrž 4 hodiny na jedno nabitie.

Nový cyklistická prilba Briko Cerebellum One by mala byť k dispozícii v Taliansku niekedy v budúcom roku za cenu 490 EUR. Momentálne nie sú žiadne informácie, či sa prilba dostane aj na iné trhy.