Netanjahu zavítal do Ruska, podpory od Putina sa nedočkal

TA3 TASR
12.9.2019 23:27

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pricestoval do ruského letoviska Soči, kde sa stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Netanjahu prišiel do Soči po tom, čo Moskva kritizovala jeho vyhlásenie, že v prípade víťazstva jeho strany Likud v budúcotýždňových parlamentných voľbách Izrael anektuje okupované územia na západnom brehu rieky Jordán.

Netanjahu zavítal do Ruska, podpory od Putina sa nedočkal
SITA/AP

Putin na stretnutí politické ambície svojho izraelského hosťa stať sa najdlhšie slúžiacim premiérom židovského štátu priamo nepodporil, povedal len, že Rusku "nie je ľahostajné, akí ľudia budú sedieť v izraelskom parlamente", pretože Moskva Izraelčanov narodených v bývalom Sovietskom zväze pokladá za svojich "krajanov".

"Dúfame, že to budú zodpovední politici, ktorí v každom prípade zachovajú všetko, čo sme v bilaterálnych vzťahoch dosiahli, a budú pokračovať v ich rozvíjaní," povedal Putin.

"Najmä vďaka vášmu úsiliu dosiahli naše vzťahy v oblasti bezpečnosti a vojenskej spolupráce novú úroveň. Uvedomujeme si, aké je to dôležité vzhľadom na pretrvávajúcu hrozbu medzinárodného terorizmu," dodal ruský prezident, ktorý zároveň prijal pozvanie na návštevu Izraela, kde sa v januári budú konať spomienkové podujatia pri príležitosti 75. výročia oslobodenia nacistického vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok