Gilbert vyhral najdlhšiu etapu Vuelty, v červenom sa udržal Roglič

TA3 TASR
11.9.2019 19:14

Belgický cyklista Philippe Gilbert triumfoval v 17. a najdlhšej etape cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Jazdec tímu Deceuninck-QuickStep sa na 219,6 km dlhej trati z Aranda de Duero do Guadalajary presadil po únik skupiny jazdcov pred Írom Samom Bennettom a Rémim Cavagnom z Francúzska. Vybojoval tak už svoj druhý etapový vavrín na tohtoročnej Vuelte.

Aj po 17. etape, ktorá mala mierne zvlnený charakter bez horských prémií a s kopcami prevažne v prvej polovici etapy a pelotón v nej napokon rozdelil vietor, si post lídra celkovej klasifikácie udržal Slovinec Primož Roglič. Ten má v červenom drese aktuálne náskok 2:24 min na Kolumbijčana Naira Quintanu, ktorý sa vďaka úniku posunul v poradí pred svojho kolegu z Movistaru Alejandra Valverdeho. Španielsky majster sveta je aktuálne tretí s mankom 2:48 min. Skupina favoritov stratila v cieli stredajšej etapy viac ako päť minút.

Vo štvrtok čaká na jazdcov horská 18. etapa. Merať bude 177,5 km a povedie z Colmenaru Viejo do strediska Becerril de la Sierra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok