Stali sme sa súčasťou najsilnejšej strany Európy, oznámilo Spolu

TA3 SITA
10.9.2019 13:02

Spolu - občianska demokracia sa stala plnohodnotným členom najsilnejšej európskej politickej strany - Európskej ľudovej strany. Rozhodlo o tom jednomyseľne politické vedenie EPP v Bruseli, informovala hovorkyňa Spolu Silvia Hudáčková.

Stali sme sa súčasťou najsilnejšej strany Európy, oznámilo Spolu
SITA/Branislav Bibel

„Chceme prelomovo zmeniť situáciu na Slovensku a na to potrebujeme silných partnerov, priateľov a spojencov v spoločnej Európe,” zdôraznil predseda strany Miroslav Beblavý. Prijatie do EPP menej ako dva roky po vzniku strany považuje za ocenenie práce tímu a členov vo všetkých častiach Slovenska. Podľa neho Spolu ukázala, že je skutočnou politickou stranou, ktorú berú vážne aj v Európe. „Pomôže nám to v snahe zvíťaziť v budúcoročných parlamentných voľbách,” dodal.

Líder strany Spolu sa osobitne poďakoval poslancovi Európskeho parlamentu Ivanovi Štefancovi z KDH a zástupcom ostatných slovenských strán, ktoré Spolu podporili. „Naša úzka spolupráca s KDH nemá len národný, ale oficiálne aj európsky rozmer,” dodal.

Prijatím Spolu do EPP sa zavŕšilo približne ročné úsilie o členstvo zvýraznené víťazstvom koalície PS/Spolu v európskych voľbách v máji tohto roka. „Spolu sa otvárajú nové možnosti ovplyvňovať celoeurópske politiky cez najsilnejšiu frakciu Európskeho parlamentu. S europoslancom Michalom Wiezikom budeme poctivo pracovať, aby sme túto šancu naplno využili,” dodal poslanec Európskeho parlamentu za Spolu Vladimír Bilčík. Do frakcie EPP sa pridal aj europoslanec Peter Pollák (OĽaNO) a tiež Ivan Štefanec z KDH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok