Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálny referenčný 4K HDR monitor DP-V3120 s jasom 2000 cd/m2

Profesionálny referenčný 4K HDR monitor DP-V3120 s jasom 2000 cd/m2
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon Europe tiež predstavila nový profesionálny referenčný monitor DP-V3120 s uhlopriečkou 31 palcov, rozlíšením 4K a podporou vysokého dynamického rozsahu (HDR). DP-V3120 ponúka vynikajúcu obrazovú kvalitu, vysoký jas 2000 cd/m², kontrastný pomer 2 000 000:1, výnimočnú presnosť a konzistentnosť, široký farebný gamut a rozsiahlu sadu pomocných funkcií pre prácu s HDR.

Jas 2000 cd/m² po celej ploche a kontrastný pomer 2 000 000:1

Monitor DP-V3120 ponúka bezkonkurenčne vysoký jas 2000 cd/m² po celej ploche obrazovky, ku ktorému prispieva špičkový systém podsvietenia, ktorý vyvinula spoločnosť Canon. Systém využíva vysoko účinné LED diódy, precízny algoritmus ich riadenia a pokročilé spracovanie obrazu. Vďaka tomu dokáže monitor podať čiernu na úrovni 0,001 cd/m² a dosahovať vynikajúci kontrastný pomer 2 000 000:1 pre verné podanie detailov v tieni aj v najjasnejších partiách.

Súčasťou systému podsvietenia je novo navrhnutý chladiaci mechanizmus, ktorý umožňuje displeju pracovať trvalo s vysokým jasom pri nízkej hlučnosti, takže monitor je ideálny ako súčasť zostavy pre korekciu farieb. Inovatívny systém podsvietenia obsahuje tiež senzory po celej ploche obrazovky a inteligentnú autokorekčnú technológiu, ktorá zabezpečuje konzistentnú presnosť obrazu po celú dobu prevádzky.

Profesionálny referenčný 4K HDR monitor Canon DP-V3120

Požiadavky na výrobu po archivácii

Monitor DP-V3120 podporuje vedľa konvenčných štandardov 2.2, 2.4, 2.6, a ITU BT.1886 gamma tiež EOTF SMPTE ST.2084 a ITU-R BT.2100 (HLG) a široké farebné priestory BT.2020 a DCI-P3 s verným a konzistentným podaním farieb pre potreby produkcie so štandardným aj vysokým dynamickým rozsahom.

Monitor DP-V3120 prekonáva špecifikácie monitorov, ktoré vyžaduje formát Dolby Vision vrátane všeobecných špecifikácií monitora a požiadaviek na podanie spektra šedej. Spĺňa tak nároky postprodukčných pracovísk certifikovaných pre štandard Dolby Vision. Spoločnosť Canon tak preukazuje svoju schopnosť podporovať efektívnu výrobu vysoko kvalitného HDR audiovizuálneho obsahu a napĺňať potreby rôznych pracovných postupov.

Profesionálny referenčný 4K HDR monitor Canon DP-V3120

Užitočné funkcie a široké možnosti

Monitor DP-V3120 vychádza v ústrety požiadavkám na špičkovú kvalitu a efektivitu spracovania 4K HDR materiálu. Je vybavený radom pokročilých funkcií pre monitorovanie HDR vrátane vizualizácie parametrov HDR signálu, ako je referenčná biela pre HDR, úroveň signálu alebo jas obrazu pre precíznu optimalizáciu signálu. Monitor je vybavený rozhraním 12G-SDI, takže dokáže pracovať s obrazom v kvalite 4K cez jediný SDI kábel. Má celkom štyri prípojky 12G-SDI a môže teda spracovávať štyri rôzne 4K vstupné signály. Tie môže zobrazovať buď súčasne pri rozdelení obrazovky na štvrtiny, alebo zobrazovať vždy jeden vstup na celej ploche a medzi vstupmi prepínať. Tieto štyri prípojky 12G-SDI umožňujú spracovanie vstupného signálu v rozlíšení 8K.

DP-V3120 podporuje tiež najnovší identifikátor typu obsahu pre označenie prenosových charakteristík signálu a funkciu automatického nastavenia, podľa ktorého môže automaticky prepínať režim zobrazenia. Okrem toho je možné displej ovládať na diaľku cez sieťové pripojenie (LAN) vrátane všetkých ovládacích prvkov, nastavení a prepojení s ďalšími monitormi a prístupu k nastaveniu obrazu a informáciám signálu.

Profesionálny referenčný 4K HDR monitor Canon DP-V3120

(Zdroj: Tlačová správa Canon)