Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Televízny objektív Canon CJ15ex4.3B pre kvalitné 4K prenosy

Televízny objektív Canon CJ15ex4.3B pre kvalitné 4K prenosy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon Europe predstavila objektív CJ15ex4.3B, ktorý rozširuje ponuku televíznych objektívov pre 4K kamery so snímačom s uhlopriečkou 2/3 palca. Objektív CJ15ex4.3B s 15-násobným zoomom a najkratšou ohniskovou vzdialenosťou 4,3 mm ponúka vynikajúce optické parametre typické pre rad Canon UHDxs a radí sa k špičke vo svojej triede.

Ľahký (2,19 kg) a kompaktný objektív CJ15ex4.3B pokrýva všetky potreby televízneho natáčania. Umožňuje natáčať v rozlíšení 4K aj so vstavaným dvojnásobným telekonvertorom a zabezpečuje maximálne rozlíšenie od stredu až po okraj záberu. Vzhľadom na stúpajúci divácky dopyt po filmovom obsahu v 4K je CJ15ex4.3B ideálnou voľbou pre filmárov, ktorí chcú prechodom na systémy a procesy 4K dosiahnuť dlhodobo udržateľnú kvality záznamu.

Prekonáva bežné štandardy kvality obrazu

Spoločnosť Canon oslávila minulý rok 60. výročie začatia výroby televíznych objektívov. Uvedením objektívu CJ15ex4.3B Canon pokračuje vo svojej dlhodobej snahe dodávať na trh televíznej techniky inovatívne produkty špičkovej optickej kvality. CJ15ex4.3B zabezpečuje verné podanie farieb a pri nasadení na kompatibilnú 4K kameru podporuje korekciu farebných odchýlok podľa štandardu BT.2020. Je s ním možné dosiahnuť širšieho farebného gamutu než u bežne používaného štandardu ITU-R BT.709. Výsledkom je jasnejší, živší a prirodzenejší obraz s vynikajúcou tonalitou, realistickou textúrou a hĺbkou – presne podľa dopytu divákov po pôsobivejších televíznych zážitkoch.

Optimalizované usporiadanie fluoritových, UD a Super UD optických prvkov tiež opticky koriguje farebnú vadu. Vďaka tejto technológii vyvinutej spoločnosťou Canon objektív poskytuje nádherné snímky s menej rozpitými farbami a menej výraznými chromatickými odchýlkami. Ide tiež o prvý prenosný televízny objektív s antireflexnou povrchovou úpravou ASC (Air Sphere Coating) založenou na novej technológii pre potlačenie svetelných odleskov a závojov, vďaka ktorej dosahuje autentickejšie podanie pri natáčaní s vysokým dynamickým rozsahom.

Televízny objektív Canon CJ15ex4.3B

Bezkonkurenčná transfokačná schopnosť

Transfokačná funkcia objektívu CJ15ex4.3B na princípe posunu optických skupín a asférických šošoviek zabezpečuje konzistentný a spoľahlivý optický výkon. Rozlíšenie 4K je dosiahnuté aj pri použití vstavaného dvojnásobného telekonvertora. Zdokonalený vnútorný systém ostrenia navyše koriguje zmenu zaostrenia so zmenou ohniska a zlepšuje rozlíšenie v periférnych oblastiach záberu – výsledkom je stabilnejší, čistejší a ostrejší obraz.

CJ15ex4.3B – dokonalý objektív pre dynamické natáčanie

Vďaka širokému uhlu záberu a transfokačnému pomeru je objektív CJ15ex4.3B ideálny pre scény ako sú napríklad športové štadióny alebo otvorená krajina. Vďaka týmto vlastnostiam a ľahkému kompaktnému prevedeniu je objektív vhodný pre natáčanie v stiesnených podmienkach alebo z krátkej vzdialenosti, kedy je nutné držať kameru na ramene. Konštrukcia vykazuje odolnosť na úrovni konvenčných HD objektívov a spĺňa vysoké nároky na mobilitu požadovanú v reportážnom a dokumentárnom žánre. Objektív CJ15ex4.3B sa vyznačuje ergonomickou konštrukciou pre kameramanov, pri dlhšom natáčaní z ramena. Pohodlný grip znižuje únavu a dáva neobmedzené možnosti natáčania.

Spoločnosť Canon dnes predstavila nový prírastok do rodiny filmových prístrojov EOS – kompaktnú, všestrannú plnoformátovú kameru novej generácie EOS C500 Mark II a profesionálny referenčný displej DP-V3120 s rozlíšením 4K, podporou HDR a jasom 2000 cd/m².

Televízny objektív Canon CJ15ex4.3B

(Zdroj: Tlačová správa Canon)