Cyklisti dostanú milióny na projekty, vyhlásili veľkú výzvu

TA3
10.9.2019 09:51

Cyklisti môžu žiadať ministerstvo dopravy o dotácie na svoje projekty. Vyhlásili výzvu, v rámci ktorej bude medzi projekty na rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky rozdelených šesť miliónov eur. Výzva ja zameraná predovšetkým na prípravu projektovej dokumentácie, ale aj výstavbu nových cyklotrás alebo dobudovanie cyklistickej infraštruktúry, ako napríklad nových cyklostojanov.

Cyklisti dostanú milióny na projekty, vyhlásili veľkú výzvu
TASR/Štefan Puškáš

"Som veľkým fanúšikom alternatívnej dopravy a som preto rád, že sa nám podarilo splniť ďalší sľub a našli sme v rezorte peniaze aj na podporu projektov v oblasti cyklodopravy a cykloturistiky," povedal minister dopravy Arpád Érsek. Vďaka týmto peniazom sa vraj naprieč celým Slovenskom podarí podporiť rozvoj cyklodopravy, čo prinesie nielen nové možnosti dopravy, ale zároveň podporíme aj cestovný ruch.

Výzva na predkladanie projektov je rozdelená do troch oblastí, z ktorých každý sa sústredí na inú oblasť podpory. Výzva A je zameraná na projektovú prípravu. Výzvy C1 a C2 sú zamerané už na samotnú výstavbu nových cyklotrás alebo dobudovanie cyklistickej infraštruktúry, predovšetkým stojanov pre bicykle. Termín na predkladanie žiadostí je stanovený do 31. októbra tohto roku.

Všetky informácie pre žiadateľov, ako aj potrebné tlačivá, sú už zverejnené na internetovej stránke ministerstva dopravy. Rezort dopravy zriadil špeciálne pre potenciálnych žiadateľov, ktorí majú o niektorú z výziev záujem, aj kontaktnú internetovú adresu cyklodotacie@mindop.sk, kam sa môžu obrátiť v prípade akýchkoľvek nejasností.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok