Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FreeBuds 3: Prvé otvorené BT slúchadlá s aktívnym potlačovaním hluku

FreeBuds 3: Prvé otvorené BT slúchadlá s aktívnym potlačovaním hluku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei uviedla počas technologického veľtrhu IFA 2019 v Berlíne nové bezdrôtové stereofónne slúchadlá Huawei FreeBuds 3. Tie predstavujú inovatívne riešenie prehrávania zvuku, poháňané čipom z dielne Huawei Kirin A1. Nové audio zariadenie sa navyše môže pochváliť množstvom špičkových funkcií, ako je jednoduché a stabilné pripojenie či vynikajúca regulácia okolitého hluku.

Zvukový čip Kirin A1

 

Huawei Kirin A1 je prvý čip, ktorý bol špeciálne navrhnutý pre nositeľné audio zariadenia. Dokáže efektívne spracovať komplexné úlohy, a to všetko vďaka svojim malým rozmerom 4,3 mm x 4,4 mm. Podpora BT 5.1 a BLE 5.1 zaisťuje slúchadlám bezkonkurenčne stabilné pripojenie. V spojení s novým algoritmom výberu Bluetooth signálu dokáže čip dynamicky identifikovať dostupné frekvenčné pásma a prepnúť na voľný kanál. To mu umožňuje rýchlo sa prispôsobiť zmenám prostredia a dosiahnuť hladšie pripojenie bez rušenia.

Otvorené Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačovaním hluku Huawei FreeBuds 3.

Funkcie inšpirované prírodou

 

Huawei FreeBuds 3 prichádzajú v zaoblenom nabíjacom puzdre, ktoré je navrhnuté tak, aby sa pohodlne zmestilo do vrecka a ľahko ho schováte aj v dlani. Ergonomicky dizajn zaručuje pohodlné a stabilné nosenie. Okrem toho umožňuje poslucháčom nosiť ich celé hodiny bez toho, aby tlačili v ušiach. Slúchadlá majú elegantne minimalistický, no zároveň moderný dizajn, ktorý umocňujú dva farebné varianty - lesklý čierny a lesklý biely.

Dizajnové prevedenie novinky nemá len estetický a ergonomický, ale aj akustický prínos. Samotné slúchadlo sa pri modulácii zvuku inšpiruje prirodzeným zakrivením sluchovej dutiny delfína. Keď k tomu prirátame schopnosť slúchadla “sedieť” mierne hlbšie v uchu, výsledkom je citeľné zlepšenie kvality zvuku.

Otvorené Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačovaním hluku Huawei FreeBuds 3.

Inteligentný prístup k rušeniu hluku

 

Spoločnosť Huawei vyvinula pre čip Kirin A1 pokročilý procesor zvukových digitálnych signálov. Ten je špičkou v oblasti frekvencie spracovania zvuku rýchlosťou až 356 MHz a jeho precízny algoritmus znižovania hluku v reálnom čase umožňuje slúchadlám účinne znižovať hluk okolitého prostredia. Vďaka tomu dokážete počas volania počuť druhú stranu čistejšie a jasnejšie.

Huawei FreeBuds 3 sú prvé TWS (True Wireless Stereo) otvorené slúchadlá, ktoré podporujú nielen redukciu šumu pri hovore, ale zároveň aj presné aktívne potlačenie hluku v reálnom čase. Dvojitým ťuknutím na ľavé slúchadlo zapnete alebo vypnete funkciu ANC (Active Noise-Cancelling) a budete si môcť vychutnať krištáľovo čistú hudbu kdekoľvek - napríklad aj v preplnenom metre alebo v hlučnej reštaurácii.

Otvorené Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačovaním hluku Huawei FreeBuds 3.

Zvuk v štúdiovej kvalite

 

Vysoko citlivý 14 mm dynamický ovládač v slúchadlách bol starostlivo vyladený tak, aby umožňoval obnovenie každého tónu do pôvodnej podoby. Komplexná basová trubica, šikovne zastrčená do každého slúchadla zabezpečuje efekt ako zo štúdia - hudba je hlasnejšia, silnejšia a čistejšia.

Puzdro FreeBuds 3 je vybavené funkciou bezdrôtového nabíjania. Slúchadlá je možné nabíjať bezdrôtovými nabíjačkami aj smartfónmi, podporujúcimi reverzné bezdrôtové nabíjanie. Vďaka vysoko efektívnej spotrebe energie čipu Kirin A1 sú Huawei FreeBuds 3 schopné prehrávať štyri hodiny na jedno nabitie a až 20 hodín, ak sa používajú spolu s nabíjacím puzdrom.

Cena a dostupnosť

 

Spoločnosť Huawei plánuje spustiť predaj slúchadiel Huawei FreeBuds 3 na Slovensku na prelome októbra a novembra. Ceny a presné predajné kanály budú potvrdené neskôr.

Otvorené Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačovaním hluku Huawei FreeBuds 3.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)