Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS ROG má notebooky pre hráčov, ktorí tvoria obsah

ASUS ROG má notebooky pre hráčov, ktorí tvoria obsah
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavila nové farebné prevedenie Glacier Blue pre vybrané notebooky radov Zephyrus a Strix. Nová farebná verzia mení pohľad a pocit z herných notebookov, ktoré sú tak dostupnejšie pre širšie publikum používateľov, vrátane hráčov – streamerov a kreatívnych profesionálov.

Interný výskum značky ROG totiž ukázal, že hráči využívajú svoje zariadenia pre čoraz väčšie množstvo aktivít, od editovania médií a streamovania hier až po vývoj aplikácií. ROG je odhodlaný vytvárať zariadenia, ktoré sú všestranné, aby splnili všetky ich potreby.

Notebooky Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 a Strix G G531 a G731 sú dostupné v novej farbe Glacier Blue na veľtrhu IFA Berlin od 6. do 11. septembra 2019 a budú dostupné v predaji v Q3 2019.

Spoločnosť ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavila nové farebné prevedenie Glacier Blue pre vybrané notebooky radov Zephyrus a Strix.

Zmena herného poľa

 

ROG pomohol definovať tmavú estetiku, ktorá sa stala synonymom herného hardvéru. Pôvodné čierne prevedenie Original Black bolo veľmi atraktívne pre hardcore hráčov a dobre zapadlo aj v pracovnom prostredí. Herné publikum sa však rozrastá a mení, a preto sa musí zmeniť aj farebné prevedenie. Notebooky s farbou Glacier Blue ponúkajú totožný špičkový výkon a rovnaké užitočné funkcie ako čierne modely. Nová svetlejšia farba prináša značku Republic of Gamers širšiemu publiku.

Strix G ponúka potrebný herný základ v dostupnom prevedení a modely Zephyrus M a Zephyrus S sú hybridné výkonné zariadenia pre hranie aj prácu. Každý z nich je dostupný s procesorom až do 9. generácie Intel Core i7-9750H, takže si poradia aj s náročnými aplikáciami. Nový šesťjadrový procesor dosahuje vďaka technológii Turbo Boost 2.0 frekvenciu až 4 GHz pre jedno jadro a Hyper-Threading umožňuje využiť až 12 paralelných vlákien. Vo výbave je operačná pamäť o veľkosti až 32 GB DDR4-2666, takže si notebooky poradia s náročným multitaskingom pri hraní aj tvorbe obsahu.

Zephyrus S GX502 je vybavený prepínačom grafickej karty, ktorý umožňuje zvoliť si plynulejšie hranie v režime G-Sync alebo dlhšiu výdrž batérie v režime Optimus – až 4 hodiny prezerania webu alebo takmer 5 hodín prehrávania videa.

Výdrž batérie je možné v prípade modelov GX502 a GU502 predĺžiť pomocou technológie USB Power Delivery. Priložený 230 W adaptér je navrhnutý pre náročné hranie, avšak v prípade surfovania po internete alebo kancelárskej práce je možné využiť nabíjanie cez USB-C adaptér s výkonom do 65 W. USB Power Delivery tak zvyšuje celkovú prenosnosť ultratenkých notebookov radu Zephyrus, takže hráči môžu byť produktívni kdekoľvek.

Spoločnosť ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavila nové farebné prevedenie Glacier Blue pre vybrané notebooky radov Zephyrus a Strix.

Rýchlosť bez obmedzení

 

Displeje ovplyvňujú používateľský zážitok z hrania a používania aplikácií. Zephyrus S a Zephyrus M majú preto od výroby nastavený displej PANTONE Validated, ktorý zabezpečuje vernosť farieb aj pre serióznu kreatívnu prácu. Obrazovky na úrovni IPS pokrývajú kompletný farebný priestor sRGB a ponúkajú široké pozorovacie uhly. V prípade hrania ponúkajú vysokú obnovovaciu frekvenciu až do 240 Hz, takže hráči si naplno vychutnajú vysoký počet snímok za sekundu a plynulé hranie. 3 ms grey-to-grey odozva zabezpečuje ostrý obraz bez rozmazania a vizuálny zážitok zvyšujú iba 6,2 mm rámiky po oboch stranách 15,6-palcových modelov.

Rýchly displej vyžaduje výkonnú grafickú kartu, takže Zephyrus a Strix notebooky ponúkajú najnovšie karty radu NVIDIA GeForce RTX. Tie sú založené na architektúre Turing a dokážu urýchliť náročné hry, 3D modelovanie aj strojové učenie.

Zephyrus M obsahuje vo svojom tenkom šasi grafickú kartu až do GeForce RTX 2060. Vďaka efektívnemu chladeniu je možné pretaktovať ju až do 1435 MHz pri 90 W v režime Turbo s ROG Boost. Strix G a Zephyrus S sú vybavené grafickou kartou až do GeForce RTX 2070 pre ešte vyšší počet snímok za sekundu a detailnejšiu grafiku v najnáročnejších AAA tituloch.

Stroje pre tvorbu obsahu

 

Grafické karty GeForce RTX 2060 a RTX 2070 v nových notebookoch vo farbe Glacier Blue podporujú ovládače NVIDIA Creator Ready Drivers. Tie zvyšujú výkon v kreatívnych aplikáciách, ako sú nástroje Adobe Creative, CINEMA 4D a Unreal Engine. ROG notebooky majú tieto ovládače predinštalované, aby lepšie slúžili tvorcom, streamerom a umelcom.

Spoločnosť ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavila nové farebné prevedenie Glacier Blue pre vybrané notebooky radov Zephyrus a Strix.

(Zdroj: Tlačová správa ASUS ROG)