Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin vylepšil svoje odolné hodinky pre skutočných dobrodruhov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Séria inteligentných hodiniek fēnix od spoločnosti Garmin je považovaná za jednu z najlepších, pokiaľ ide o odolné hodinky navrhnuté pre serióznych dobrodruhov a športovcov. Americký výrobca predstavil aktualizovaný modelový rad fēnix 6, ktorý chce zaujať hneď niekoľkými vylepšeniami.

Vlajková loď odolných inteligentných hodiniek Garmin fēnix 6X Pro Solar sa vyznačuje tým, že medzi štandardným nabíjaním môže predĺžiť výdrž batérie o ďalšie tri dni. Využíva k tomu solárne napájanie, takže stačí mať na svojich cestách dostatok slnečného svetla. V štandardnom režime, bez solárnej pomoci, je maximálna výdrž batérie udávaná až na 21 dní. V prípade aktivovanej GPS lokalizácie a všetkých ostatných funkcií sa výdrž pohybuje okolo 15 hodín. Pri maximálnom vyťažení by solárne nabíjanie malo predĺžiť výdrž batérie zhruba o hodinu.

Odolné inteligentné hodinky Garmin fēnix 6.

Model 6X Pro (so solárnym nabíjaním alebo bez neho) je tiež najväčším z nových inteligentných hodiniek. Má 1,4 palcový displej, ktorý je o tretinu väčší ako modely fēnix 5. K dispozícii sú aj nové modely hodiniek fēnix 6S s 1,2 palcovým displejom a fēnix 6 s 1,3 palcovým displejom. Na výber je pritom celkovo 19 rôznych možností prevedenia tela a remienkov.

Medzi ďalšie nové vylepšenia patrí funkcia PacePro, ktorá pomáha bežcom vylepšiť si medzičasy a konzistentnosť výkonu. Spoločnosť Garmin tiež tvrdí, že uskutočnila rôzne úpravy monitorovania spánku a sledovania srdcovej frekvencie, čo by malo znamenať presnejšie údaje ako tomu bolo doteraz.

Odolné inteligentné hodinky Garmin fēnix 6.

Po softvérovej stránke majú používatelia k dispozícii nový informačný panel aplikácie Power Manager, ktorý umožňuje presne zistiť, aký vplyv na výdrž batérie má zapnutie alebo vypnutie určitých senzorov a funkcií. To sa zíde napríklad v horách, keď chcete, aby hodinky čo najdlhšie vydržali fungovať. Staré dobré funkcie zostali zachované, vrátane mapovania a GPS, sledovania celého radu fyzických aktivít, podpory pre navigáciu na lyžiarskych trasách a golfových ihriskách, notifikácií zo smartfónu, ukladania hudby v hodinkách s podporou služieb Spotify a Amazon Music, bezkontaktnej platby NFC prostredníctvom služby Garmin Pay a ďalších.

Nová séria odolných inteligentných hodiniek Garmin fēnix 6 patrí síce k špičke, ale rovnako ako v prípade predchádzajúcich modelov nejde o lacnú záležitosť. Ceny pre základné modely 6 a 6S za začínajú na 599,99 dolároch a cena narastie až na 1 149,99 dolárov za prémiový model 6X Pro Solar, ktorý má zafírové sklo a titánový náramok.

Odolné inteligentné hodinky Garmin fēnix 6.