Preteky Okolo Slovenska k nám privedú aj cyklistické hviezdy

TA3 SITA
2.9.2019 12:22

Organizátori cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia 18. - 21. septembra, dostali viac ako dva týždne pred štartom podujatia definitívne nominácie jednotlivých tímov. Z 22 zoskupení púta najväčšiu pozornosť kvintento družstiev z World Tour, ktoré privedú pod Tatry viaceré zaujímavé mená.

Preteky Okolo Slovenska k nám privedú aj cyklistické hviezdy
SITA/Radoslav Maťaš

Ťahákom bude Viviani

V špurtérskych koncovkách budú súperiť taliansky majster Európy Elia Viviani, Nór Alexander Kristoff alebo Francúz Arnaud Démare a do boja o etapové prvenstvo by sa rád zapojil aj Slovák Erik Baška. Z elitných jazdcov na celkové umiestnenie sa slovenským fanúšikom predstavia Francúz Thibaut Pinot či Nemec Emanuel Buchmann. Informácie priniesol portál cycling-info.sk.

Profily etáp 63. ročníka Okolo Slovenska budú nahrávať skôr rýchlym jazdcom a tomu prispôsobili tímy aj nominácie. Ťahákom bude predovšetkým Viviani, ktorý nastúpi v drese európskeho šampióna. Jazdec tímu Deceuninck Quick-Step bude chcieť vylepšiť svoju zbierku tohtosezónnych desiatich víťazstiev. Na trati mu budú pomáhať Bob Jungels, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Michael Morkov, Fabio Sabatini a Peter Vakoč. Ďalším ašpirantom na etapové víťazstvá je skúsený Kristoff, ktorý triumfoval v aktuálnom roku už šesťkrát. Demáre sa v tejto sezóne presadil štyrikrát.

Začiatok bude v Bardejove

V zostave tímu FDJ sa okrem spomenutého francúzskeho špurtéra Demára nachádzajú aj iné hviezdy. V kopcoch bude silný predovšetkým Pinot, ktorého z boja o celkové víťazstvo na Tour de France vyradili až zdravotné problémy. V časovke bude patriť medzi favoritov jeho tímový kolega - Švajčiara Stefan Küng. Na dobrý výsledok v boji proti chronometru si však trúfa aj Poliak Maciej Bodnar z Bory-Hansgrohe. V nemeckom tíme sa predstavia až dvaja Slováci - Bašku doplní Juraj Sagan.

Tohtoročná edícia pretekov Okolo Slovenska sa začne v stredu 18. septembra zvlnenou poletapou v Bardejove, po ktorej bude nasledovať v rovnakom meste aj časovka. Druhá etapa povedie cez viaceré tatranské stúpania a po štarte v Bardejove vyvrcholí v Ružomberku. Tretie pokračovanie pretekov prenesie cyklistov z Liptova do Hlohovca, kde je pripravený špurt do kopca. Podujatie vyvrcholí v sobotu 21. septembra etapou z Hlohovca do Senice, kde sa dá v závere očakávať súboj najrýchlejších mužov pelotónu.

Bora-Hansgrohe: E. Buchmann, E. Baška, M. Bodnar, O. Gatto, L. Pöstlberger, A. Schillinger, J. Sagan
CCC: A. Antunes, K. Gradek, G. Van Hoecke, L. Owsian, L. Ten Dam, R. Zoidl, G. Zimmermann
Deceuninck - Quick-Step: E. Viviani, B. Jungels, I. Keisse, Y. Lampaert, M. Morkov, F. Sabatini, P. Vakoč
FDJ: T. Pinot, W. Bonnet, A. Démare, S. Küng, M. Ladagnous, S. Reichenbach, R. Sinkeldam
UAE Team Emirates: A. Kristoff, M. Beers, T. Bohli, V. Stake Laengen, J. Polanc, A. Riabušenko, R. Sutherland

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok