Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitness hodinky Fitbit Versa 2 získali digitálnu asistentku Alexa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fitbit predstavila druhú generáciu inteligentných hodiniek Versa, ktoré sú zamerané na zdravie a športové aktivity. Hodinky Versa 2 sa vyznačujú vylepšeným štýlovým dizajnom a moderným OLED displejom, no zaujmú najmä podporou digitálnej asistentky Alexa od Amazonu.

Zavedenie podpory služby Amazon Alexa znamená, že používateľ môže so svojimi hodinkami Fitbit Versa 2 komunikovať hlasom. Všetko je smerované cez prepojený smartfón, no odpovede digitálnej asistentky Alexa sa na displeji hodiniek zobrazujú ako text a teda Alexa neodpovedá hovoreným slovo, ako je tomu v prípade iných zariadení. Používateľ sa môže pýtať na počasie, denný rozvrh z kalendára, aktuálne správy, športové výsledky a tak ďalej.

Inteligentné hodinky Fitbit Versa 2.

Vývojárom zo spoločnosti Fitbit sa podarilo zúžením rámov zväčšiť displej hodiniek o 8 percent, v porovnaní s predchádzajúcu generáciou. Pomohlo k tomu aj to, že namiesto LCD displeja sú nové hodinky vybavené OLED displejom, ktorý zobrazuje jasnejšie farby a tmavšiu čiernu farbu. Vylepšenia sa dočkala aj batéria, ktorá by na jedno nabitie mala vydržať až päť dní používania, namiesto štyroch v modeli hodiniek Versa. To však neplatí v režime Always On, kedy displej neustále zobrazuje monochromatické hodiny, aj keď nie je ruka používateľa zdvihnutá. V tomto režime vydrží batéria medzi nabíjaním zhruba dva dni.

Inteligentné hodinky Fitbit Versa 2.

Hodinky poskytnú všetky bežné funkcie sledovania aktivity, srdcovej frekvencie a monitorovania kvality spánku, ktoré by malo byť v novej generácii presnejšie a dôkladnejšie. Používateľ si môže prispôsobiť notifikácie zo smartfónu, aby na prvý pohľad videl, kto mu volá alebo posiela SMS správu, alebo si tieto oznámenia môže zablokovať. K dispozícii je približne 3 000 aplikácii a ciferníkov, takže si každý môže hodinky prispôsobiť svojmu štýlu a nálade. Niekomu však možno bude chýbať GPS modul, no hodinky sú vode odolné do hĺbky 50 metrov.

Nové inteligentné hodinky Fitbit Versa 2 sa dajú predbežne objednať na stránke výrobcu za 199,95 dolárov, pričom distribúcia by sa mala začať 15. septembra. Na výber tri farebné prevedenia v čiernej, hmlovo šedej a medenej ružovej, ktoré sa dajú skombinovať s rôznymi gumovými remienkami, pričom v špeciálnej edícii za príplatok 30 dolárov sú k dispozícii aj tkané remienky.

Inteligentné hodinky Fitbit Versa 2.