Zverejnili totožnosť útočníka, ktorý z auta zastrelil sedem ľudí

TA3 TASR
2.9.2019 08:02

Páchateľom streľby na západe amerického štátu Texas, ktorá si vyžiadala sedem obetí na životoch a 22 zranených, bol miestny obyvateľ Seth Aaron Ator. Vyplýva to z informácií, ktoré na Facebooku zverejnila polícia.

Ator (36) pochádzal z texaského mesta Odessa, ktoré bolo dejiskom jeho streľby. Zo súdnych záznamov, ktoré sú verejne dostupné na internete, vyplýva, že Ator bol v roku 2001 zadržaný v súvislosti s priestupkom, ktorý mu však podľa miestnych zákonov nebránil v legálnom zadovážení si strelnej zbrane. Miestne úrady však zatiaľ nepotvrdili, akým spôsobom páchateľ zbraň nadobudol. K streľbe došlo v oblasti mesta Odessa, približne 480 kilometrov západne od Dallasu.

Pôvodné chaotické správy hovorili o tom, že strieľať začali zrejme až dvaja páchatelia jazdiaci na autách. Následne sa však vyjasnilo, že išlo len o jedného strelca, ktorého napokon zabili policajti.

Vodiča jazdiaceho na vozidle značky Honda sa najskôr pokúsil zastaviť člen policajnej hliadky v blízkosti mesta Odessa. Muž však zastaviť odmietol a policajta postrelil. Neskôr svoje auto opustil a ukradol poštové vozidlo. Z neho potom strieľal na náhodné obete, napríklad na hostí reštaurácie a na ľudí v obchodnej zóne 116-tisícového mesta Odessa. Útočníka napokon zabili policajti počas prestrelky v blízkosti kina v tom istom meste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok