Muž počas jazdy strieľal do ľudí, masakru ukončili až policajti

TA3 TASR
1.9.2019 00:23

Streľba, ku ktorej došlo v oblasti mesta Odessa, približne 480 kilometrov západne od Dallasu, si vyžiadala päť mŕtvych a 21 zranených civilistov. Okrem toho boli postrelení aj traja policajti. Páchateľom bol muž, ktorého auto sa pokúsila zastaviť policajná hliadka. Oznámil to predstaviteľ miestnej polície.

Pôvodné chaotické správy hovorili o tom, že strieľať začali zrejme až dvaja páchatelia jazdiaci na autách. Následne sa však vyjasnilo, že išlo len o jedného strelca, ktorého napokon zabili policajti. Motív mužovho konania nie je známy. Vodiča jazdiaceho na vozidle značky Honda sa najskôr pokúsil zastaviť člen policajnej hliadky v blízkosti mesta Odessa. Muž však zastaviť odmietol a policajta postrelil. Neskôr svoje auto opustil a ukradol poštové vozidlo. Z neho potom strieľal na náhodné obete, napríklad na hostí reštaurácie a na ľudí v obchodnej zóne 116-tisícového mesta Odessa.

Útočníka napokon zabili policajti počas prestrelky v blízkosti kina v Odesse. Išlo o muž bielej pleti vo veku od 30 do 40 rokov, uviedol predstaviteľ miestnej polície Steve Rogers. Bezprostredne nebolo jasné, či je medzi piatich mŕtvych zarátaný aj samotný strelec. O streľbe v Odesse informovali aj prezidenta USA Donalda Trumpa a do jej vyšetrovania sa zapojil Federálny úrad pre vyšetrovanie. Viceprezident Mike Pence ocenil odesských policajtov za rýchly zásah.

K incidentu došlo štyri týžde po streľbe v nákupnom centre v texaskom meste El Paso, pri ktorej zahynulo 22 ľudí. Guvernér Texasu Greg Abbott sa tento týždeň už dvakrát stretol s poslancami štátneho zákonodarného zboru, s ktorými diskutoval o tom, ako zamedziť ďalším prípadom hromadnej streľby. V nedeľu by mal Abbott pricestoval do Odessy

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok