KĽDR otestovala veľkorozmerný odpaľovač. Úžasný, vyhlásil Kim

TA3 TASR
25.8.2019 10:07

Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na testovaciu streľbu veľkorozmerného odpaľovača rakiet, uviedli severokórejské štátne médiá v nedeľu, deň po tom ako KĽDR vystrelila dve balistické rakety krátkeho doletu.

KĽDR otestovala veľkorozmerný odpaľovač. Úžasný, vyhlásil Kim
SITA/AP

Kim vyhlásil, že novo vyvinutý raketový systém je "úžasná zbraň", uviedla severokórejská tlačová agentúra KCNA.
Severokórejský vodca skonštatoval, že krajina musí pokračovať v zrýchľovaní vývoja zbraní kvôli "rozhodne frustrujúcim a stále rastúcim vojenským hrozbám a ofenzívnemu tlaku nepriateľských síl," dodala agentúra KCNA.

Juhokórejská armáda vyhlásila, že dva projektily, ktoré v sobotu vystrelila do mora Severná Kórea, boli pravdepodobne balistické rakety s krátkym doletom. Severokórejské štátne médiá však uviedli, že išlo o skúšku "veľkorozmerného raketometu".

Podľa zboru náčelníkov štábov juhokórejskej armády projektily preleteli 380 kilometrov a dosiahli nadmorskú výšku 97 kilometrov. Zbor náčelníkov štábov tiež uviedol, že išlo o projektily vypálené z provincie Južný Hamgjong na východe Severnej Kórey. Dopadli do Japonského mora. Ide v poradí o siedme takéto vystrelenie projektilov za menej ako mesiac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok