Šetríme a obraciame každé euro, odkázali z rezortov Kamenickému

TA3 TASR
25.8.2019 09:48

Ministerstvo obrany tvrdí, že v rezorte obracajú každé euro, aby efektívne získali hodnotu za peniaze. Uviedol to minister obrany Peter Gajdoš. Reagoval tak na výzvu ministra financií Ladislava Kamenického jednotlivým ministerstvám, aby začali šetriť vzhľadom na spomalenie hospodárskeho rastu. Podobne sa vyjadrila aj ministerka vnútra Denisa Saková.

Šetríme a obraciame každé euro, odkázali z rezortov Kamenickému
TASR/Pavel Neubauer

"V rezorte obrany skutočne obraciame každé euro tak, aby hodnota za peniaze, ktorej sa v zásade držíme, bola efektívne vynaložená, s tým, že, samozrejme, budeme riešiť aj záležitosti zahraničných ciest," povedal Gajdoš. Rezort sa podľa slov ministra sústredí na tie najdôležitejšie úlohy a plnenie záväzkov SR voči NATO a Európskej únii v rámci rozpočtových pravidiel.

Kamenický vyzval ministrov, aby spoločne začali šetriť. "Každý musí začať sám od seba a namiesto ďalších požiadaviek, ktoré prichádzajú na Ministerstvo financií SR na dodatočné peniaze, začať hľadať úspory vo vlastných rezortoch tak, aby sme dokázali ušetriť ďalšie peniaze," vyhlásil minister financií.

Ministerka vnútra Denisa Saková tvrdí ,že rezort vnútra šetrí, ako sa len dá. Ak nájde voľné zdroje, tak ministerstvu financií pomôže. „Vzhľadom na to, aký sme veľký rezort s 50.000 zamestnancami, a na to, aký máme rozpočet, tak si dovolím tvrdiť, že šetríme, ako sa len dá už pri normálnej bežnej prevádzke,“ uviedla ministerka.

Akceptuje, že minister financií má svoje záväzky a ak finančnú rezervu v rezorte vnútra nájde, tak ministerstvu financií rada pomôže. Podľa Sakovej treba vyhodnotiť prognózu po treťom štvrťroku a na základe toho sa pozrieť, čo rezort vnútra čaká. „Nemôžem povedať hliadke, že nemajú začo natankovať, alebo si nemajú začo kúpiť náboje do strelných zbraní,“ dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok