Unikol zoznam klientov Privatbanky

TASR, TA3
24.4.2012 11:07

Unikol zoznam klientov banky, prokuratúra preveruje, či z polície, uvádza webový portál denníka Pravda. Čísla účtov desiatky klientov Privatbanky spolu s ich osobnými údajmi a informáciami o ich finančných operáciách sa dostali na verejnosť.

Unikol zoznam klientov Privatbanky
SITA

Generálny riaditeľ Privatbanky Ľuboš Šefčík počas tlačovej besedy 3. apríla 2012 odmietal obvinenia vtedajšieho ministra vnútra Daniela Lipšica, na základe ktorých by mala byť vzatá banke licencia. Na základe viacerých trestných oznámení klientov začala prokuratúra aj trestné stíhanie a zisťuje, odkiaľ citlivé údaje unikli. Banka popiera, že by takýto zoznam unikol z nej. Podobný zoznam však zrejme mala aj finančná polícia, ktorá preverovala operácie banky z rokov 2009 a 2010.

Na zozname, ktorý mal uniknúť do médií, je podľa informácií Pravdy asi 80 mien vplyvných podnikateľov, ale aj štátnych inštitúcií či najbližších príbuzných najvyšších ústavných činiteľov. Privatbanka pre Pravdu potvrdila, že v súvislosti s porušením bankového tajomstva ju už kontaktovalo viacero klientov. O preverovaní úniku Generálnou prokuratúrou však nevedela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok