Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DreamGlass Air: Dostupné súkromné kino v rozšírenej realite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality s názvom DreamGlass Air sú navrhnuté ako cenovo prijateľné zariadenie, ktoré dokáže do reálneho prostredia niekoľko metrov pred oči používateľa premietať ekvivalent 200 palcovej obrazovky. Môžu sa pripojiť k rôznym zariadeniam a poskytnú súkromné pohlcujúce zážitky.

Nové AR okuliare DreamGlass Air vážia iba 142 gramov a majú 90 stupňové zorné pole, v ktorom používateľovi zobrazia ostrý obraz v rozlíšení až 600 pixlov na palec (celkové rozlíšenie je 2,5 K) s obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Batéria na jedno nabitie by mala vydržať po dobu 5 hodín. Bezdrôtovo sa pripájajú k smartfónom či tabletom s operačným systémom iOS a Android, k notebookom, počítačom a dokonca aj k herným konzolám. Okuliare zrkadlia obrazovku z týchto zariadení pre pohodlné prezeranie obsahu alebo pridajú ďalšiu virtuálnu obrazovku pre váš počítač.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass Air.

V prípade, že potrebujete minimálnu latenciu, napríklad pri hraní sa na hernej konzole, je k dispozícii káblové pripojenie. Ak sa okuliare pripoja káblom k smartfónu, začne sa počas sledovania nabíjať z batérie v okuliaroch.

Vďaka použitiu reflexného viacvrstvového skla sú okuliare priehľadné, takže v prípade potreby sa používateľ môže zamerať na vonkajší svet. Pre zníženie namáhania očí sa obraz premieta tak, akoby bol vo vzdialenosti 2 metrov od očí používateľa, ktorý má pod zariadením dostatok miesta aj na svoje dioptrické okuliare.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass Air.

Zariadenie sleduje pohyby hlavy nositeľa v troch stupňoch voľnosti, čo znamená, že si môžete virtuálnu obrazovku „pripnúť“ do vzduchu a odvrátiť sa hlavou od nej. Alebo sa dajú umiestniť dve obrazovky nahor, jedna premietne film a druhá zobrazí emailovú schránku. Kedykoľvek sa tak môžete na svoj email fyzicky pozrieť alebo otočiť hlavou naspäť tak, aby prehrávaný film opäť zaberal celé vaše zorné pole.

Nové AR okuliare DreamGlass Air sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za 269 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 489 dolárov. Dodávky prvých kusov sa očakávajú v decembri tohto roka.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass Air.