Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Harley-Davidson vyrába elektrické „motorky“ pre 3-ročné deti

Harley-Davidson vyrába elektrické „motorky“ pre 3-ročné deti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Harley-Davidson chce nepochybne dostať na svoje motocykle aj mladých jazdcov. Pocit držania amerického železa v rukách chce výrobca dokonca priniesť už aj malým deťom a to v podobe dvojice nových elektrických balančných bicyklov. Tie sú navrhnuté pre 3 - 5 a 5 - 7 ročné deti.

Model elektrického balančného bicykla IronE12 pre deti vo veku 3 až 5 rokov má kolesá s priemerom 30 centimetrov, výšku sedadla od zeme 33 centimetrov a váži 7,7 kilogramov. Model IronE16 pre deti vo veku 5 až 7 rokov má kolesá s priemerom 40 centimetrov, sedadlo je umiestnené vo výške 43 centimetrov nad zemou a bicykel váži 8,6 kilogramov. Oba modely majú tuhé vidlice, elektrické motory vložené v náboji kolesa a dodávajú sa s batériami, ktoré majú výdrž 30 – 60 minút a do plnej kapacity sa nabijú približne za 30 – 60 minút.

Elektrické balančné bicykle pre deti Harley-Davidson IronE16 (vľavo) a IronE12.

Spoločnosť Harley-Davidson neuvádza žiadne údaje o výkone týchto elektrických bicyklov pre deti, no existujú rýchlostné režimy označené červenou, žltou a zelenou farbou, s obmedzovačom rýchlosti pri každom režime. Napríklad model IronE16 v zelenom režime dosiahne maximálnu rýchlosť 17,7 km / h.

Elektrický balančný bicykel pre deti Harley-Davidson IronE12.

Vďaka novým elektrickým bicyklom z dielne Harley-Davidson tak dnešné deti môžu vyrastať s túžbou po ozajstnom motocykli tejto legendárnej značky. Spoločnosť sa pritom zaoberá elektrickým pohonom aj pri serióznych motocykloch a tiež pracuje na menších strojoch blížiacich sa k skútrom a elektrickým bicyklom.

Elektrický balančný bicykel Harley-Davidson IronE12 sa predáva za 649 dolárov, zatiaľ čo väčší model IronE16 pre staršie deti stojí 699 dolárov.

Elektrický balančný bicykel pre deti Harley-Davidson IronE16.