Pri nočnom požiari v bratislavskom byte zahynuli matka so synom

TA3
20.8.2019 10:30

Dve bezvládne telá našli v jednom z bytov v bratislavskej mestskej časti Rača. Byt sa v noci ocitol v plameňoch a na miesto privolali hasičov. Okolie evakuovali. Podľa stránky racaweb.sk pri tragédii zahynuli matka s 53-ročným synom aj ich rodinným psom.

Pri nočnom požiari v bratislavskom byte zahynuli matka so synom
Facebook.com/DHZ Bratislava-Rača

Bratislavskí policajti vyšetrujú okolnosti požiaru jedného z bytov na Jurkovičovej ulici v Rači, pri ktorom došlo k úmrtiu dvoch osôb. "Oznámenie o požiari bytu na 11. poschodí sme prijali v nočných hodinách. Po príchode hliadky Policajného zboru sa na mieste už nachádzali príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí požiar hasili. Pri požiari boli v byte nájdené dve osoby, ktorým záchranári bezodkladne poskytli prvú pomoc," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Aj napriek snahe a úsiliu záchranárov muž a žena zraneniam podľahli. "Lekár na mieste potvrdil exitus osôb a na zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva. Z dôvodu zadymenia priestorov obytného domu boli obyvatelia okolitých bytov evakuovaní. Podľa vyjadrenia zisťovateľa príčin požiarov je príčina požiaru v súčasnosti predmetom zisťovania, predbežne nebolo vylúčené, ani potvrdené cudzie zavinenie osoby. Výška spôsobenej škody bude vyčíslená dodatočne," dodala hovorkyňa s tým, že presné príčiny ako aj ďalšie okolnosti tohto požiaru sú predmetom vyšetrovania a expertízneho skúmania. V tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre usmrtenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok