Vyvesili stožiar s kapitánskou výložkou, Danko poďakoval Hlinovi

TA3 TASR
19.8.2019 16:39

Predseda parlamentu Andrej Danko ďakuje predsedovi KDH Alojzovi Hlinovi za to, "že svojimi akciami robí reklamu stožiaru pred budovou parlamentu". Danko to povedal v reakcii na vyvesenie kapitánskej výložky na stožiar pri Pečnianskom lese oproti parlamentu.

Vyvesili stožiar s kapitánskou výložkou, Danko poďakoval Hlinovi
SITA/Branislav Bibel

KDH podľa slov svojho predsedu gestom reagovalo na Dankovu iniciatívu postaviť pred parlamentom stožiar so štátnou vlajkou. Hlina priblížil, že stožiar s výložkou stojí priamo oproti parlamentu a Danko zo svojej kancelárie ráno ako prvý uvidí "svoj veľký sen". Predseda KDH súhlasí s vlajkovým stožiarom na hradnom kopci, má však byť proporčný a kvalitný.

Stožiar KDH symbolicky chráni Pečniansky les, doteraz bol najvyšší na Slovensku. Kapitánska výložka má na ňom ostať do 1. septembra 2019, keď bude oficiálne vyvesená aj štátna vlajka na stožiari pred parlamentom.

img-9241-copy_ac1100ae-b3ae-3546.jpg

Na výstavbu stožiara pred parlamentom vyzbierala Kancelária NR SR všetky potrebné financie na pokrytie prác spojených s výstavbou a inštaláciu stožiara so štátnou vlajkou. Štát tak za práce nezaplatí nič. Konečná suma nákladov je podľa vedúceho kancelárie Daniela Guspana 58.043 eur bez DPH. Na stožiar podľa neho prispelo vyše 100 prispievateľov a vyzbieralo sa okolo 60.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok