Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S one action snímate videá na šírku, aj keď držíte telefón na výšku

S one action snímate videá na šírku, aj keď držíte telefón na výšku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je pohodlnejšie nakrúcať a prezerať videá na smartfóne, keď je orientovaný vertikálne a nie na šírku, ale pri ich pozeraní na stránkach ako je napríklad YouTube to vyzerá čudne. Nový smartfón motorla one action však vďaka svojej utlra-širokouhlej kamere prináša možnosť nakrúcania videí na šírku, hoci ho držíte v zvislej polohe.

Najpútavejšou funkciou nového smartfónu motorola one action je isto jeho 12 megapixlová ultra-širokouhlá kamera so zorným poľom 117 stupňov, ktorá je osadená vzadu spolu s dvomi ďalšími objektívmi fotoaparátu. Prostredníctvom jedinečnej kombinácie hardvérových a softvérových inovácií sa tak vývojárom podarilo vytvoriť kamerový systém, ktorý používateľom umožní pohodlne sníma ultraširoké videá a pritom prirodzeným spôsobom držať svoj smartfón v orientácii na výšku.

Smartfón motorola one action.

Ultra-široká kamera je teda niečo ako miniatúrna akčná kamera v smartfóne. Spoločnosť Motorola tvrdí, že kamera získala aj vylepšenú stabilizáciu videa, ako aj technológiu Quad Pixel, ktorá je navrhnutá tak, aby umožnila zachytiť viac svetla v každej snímke pre dosiahnutie ostrejších a jasnejších videí. Používateľ si potom môže svoje video pozrieť horizontálne na širokouhlom displeji s pomerom strán 21 : 9. Na zadnej strane sa nachádza aj hlavný 12 megapixlový fotoaparát a 5 megapixlový fotoaparát pre zachytenie efektov hĺbky pozadia.

Smartfón motorola one action.

Okrem tohto trojitého fotografického systému prináša smartfón motorola one action aj slušnú hardvérovú konfiguráciu. Do výbavy získal procesor Samsung Exynos 9609, 4 GB operačnej pamäte RAM, vnútorné úložisko s kapacitou 128 GB, 3 500 mAh batériu s celodennou výdržou a klasický 3,5 mm audio port. Displej smartfónu s uhlopriečkou 6,3 palca má rozlíšenie 1 080 x 2 520 pixlov. Po softvérovej stránke tu nájdeme čistú a prehľadnú verziu operačného systému Android One, s podporou pravidelných mesačných aktualizácií po dobu 3 rokov.

Nový smartfón motorola one action je už k dispozícii aj na Slovensku za odporúčanú cenu od 269 EUR.

Smartfón motorola one action.