Útočník dobodal pred očami cestujúcich a svadobčanov dvoch ľudí

TA3 TASR
17.8.2019 21:37

Dve obete na životoch si vyžiadal útok nožom, ktorého dejiskom bola železničná stanica v západonemeckom meste Iserlohn. Útočník spôsobil smrteľné zranenia 32-ročnej žene a 23-ročnému mužovi, a to pred očami mnohých prítomných cestujúcich a chodcov vrátane približne 20-člennej skupiny svadobčanov.

Útočník dobodal pred očami cestujúcich a svadobčanov dvoch ľudí
SITA/AP (ilustračné foto)

Podľa vyjadrenia policajného hovorcu doterajšie zistenia "nemôžu viesť k inému záveru, než že ide o čin súvisiaci so vzťahmi". Predpokladaného páchateľa vo veku 43 rokov zadržali v popoludňajších hodinách priamo na mieste činu, pričom nekládol odpor. Staničnú budovu, ako aj priľahlé nástupište po incidente uzavreli, premávka vlakov však nebola prerušená.

Najnovší prípad hlásili z Nemecka po tom, ako v uplynulých týždňoch vyvolali rozruch iné dva násilné činy na tamojších železničných staniciach. Vo Frankfurte nad Mohanom zahynul 29. júla osemročný chlapec, keď ho prítomný muž sotil pred prichádzajúci vlak. Predpokladaný páchateľ - 40-ročný Eritrejčan žijúci vo Švajčiarsku - sa podľa polície zrejme podroboval psychiatrickej liečbe. Ešte 20. júla prišla tým istým spôsobom o život 34-ročná žena v meste Voerde, ktorá 28-ročného útočníka nepoznala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok